Prezentare

Clubul Sportiv Phoenix Galați a luat ființă în data de 4 octombrie 2000, după ce Florin Nini, împreună cu Gelu Cazanoschi și Diana Lungu, au pornit la drum într-un proiect ambițios: primul club privat de baschet din Galați. Totul a început cu doi copii: Cristian Bulete şi Andrei Antistescu, prezenți în sala de la Colegiul Național Vasile Alecsandri, la primul antrenament pe care Florin Nini și Gelu Cazanoschi l-au susținut în cadrul noului club – Phoenix.

După ani și ani de muncă, numărul copiilor a crescut simțitor. De la cei doi cu care activitatea clubului a început, Phoenix se poate mândri că a rulat peste 8000 de copii până în prezent. La nivel de performanțe, CS Phoenix a reușit să câștige:

- 11 titluri de campioni

- 11 titluri de vicecampioni

- 8 medalii de bronz

- promovare în Liga Națională cu echipa feminină de senioare (2012-2013)

- locul 9, în ediția 2013-2014

- locul 7, în ediția 2014-2015

- locul 5, în ediția 2015-2016, plus participarea în Final Four-ul Cupei României

- promovare în Liga Națională cu echipa masculină de seniori (2014-2015)

- clasarea în play-off în ediția 2015-2016

Jucători promovați de-a lungul timpului la loturile naționale din cadrul clubului Phoenix: Adrian Guţoaia, Iulian Orbeanu, Vlad Tăşchină, Aurelian Berbec, Cosmin Dumitru, Mihai Ciprian, Ciprian Țelinoiu, Asil Yldirîr,  Claudiu Ilincanu, Andrei Lupuşoară, Doru Lupu, Alexandru Popa, Andrei Petică, Cristian Horia, Daniel Tudorache, Andrei Popa, Sorin Diaconu, Andreea Crețu, Bianca Nini, Raluca Neculache, Irina Vasilachi, Sica Cuzic, Teodora Neagu, Iulia Răileanu.

CS Phoenix Galați este o ascociație preocupată atât de activităţiile de selecţie a viitorilor baschetbalişti cât şi de organizarea a diverse acţiuni cu caracter de sport de masă cu scop de popularizare a baschetului şi de a oferi şansa cât mai multor copii de a face sport şi de a se educa prin sport.

 

More in this category: Palmares »

Mic Dejun Combo

Academia Phoenix

Phoenix TV

Facebook