Băieţii de la Phoenix U au obţinut a şasea victorie consecutivă în grupa semifinală

31_phoenix_masculin


       Returul grupei semifinale din Liga I la baschet masculin a început duminică seara cu partida Phoenix U Galaţi - Politehnica Iaşi. Cunoscând valoarea adversarilor, gălăţenii au intrat relaxaţi pe teren şi surprinzător la pauza mare tabela de marcaj indica doar plus nouă puncte în favoarea lor, scor 43-34  (min.20). Cu siguranţă antrenorul Florin Nini şi-a muştruluit elevii la vestiare, aceştia au înţeles cum stau lucrurile, au apăsat pedala de acceleraţie până la fund şi au încheiat sfertul trei cu un parţial de 38-13. Spre deliciul publicului prezent în tribune, cu 169 de secunde înainte de final, Ţelinoiu, cu o aruncare de 3 puncte, a făcut „norma” şi în acest joc.

      Rezultat final: Phoenix U - Poli Iaşi 107-61 (17-15, 26-19, 38-13, 26-14). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Ţelinoiu 9 (1x3)p, 2 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepţii; Chiriac 12 (2x3)p, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepţie; Popa 4 p; Pîrlog 10 (1x3)p, 4 recuperări, o pasă, o intercepţie; Harrison 9 (1x3)p, 4 recuperări, 12 pase, 6 intercepţii; Bălănică 7 (1x3)p, 3 recuperări, o pasă, o intercepţie; Cioacătă 14 p, 6 recuperări, 5 pase, o intercepţie; Sava, 2 recuperări, o intercepţie; Brown 21 p, 8 recuperări, o pasă, o intercepţie; Bălan 2 p, o recuperare, o pasă; Badea 19 (3x3)p, 2 recuperări, 6 pase, 3 intercepţii. Nu a jucat Vîrnă. Phoenix ocupă fotoliul de lider cu maxim de puncte.

 

Americanca Amber Jones a semnat cu echipa noastră

06_PHOENIX_U_-CSU_ALBA_IULIA_013

        Echipa feminină Phoenix U Galaţi, ocupanta locului V în Liga Naţională, şi-a reluat pregătirile în cea de-a doua zi din 2015. Faţă de prima parte a sezonului lotul de jucătoare a suferit o modificare. Locul americancei Sakellie Daniels, care nu a dat randamentul scontat, va fi luat de conaţionala ei, Amber Jones, o jucătoare de 24 ani, 170 cm, care evoluează pe postul de fundaş şi care în turul campionatului a îmbrăcat tricoul formaţiei U Cluj Napoca. Amber a evoluat 15 meciuri pentru formaţia clujeană în care a avut medii foarte bune: 15,3 puncte, 8,3 recuperări şi 4,3 pase decisive.

      „Am perfectat un transfer, Jones este o marcatoare şi o jucătoare valoroasă, de care am considerat că aveam nevoie. Mă aşteptam mai mult de la Daniels, dar nu ne-a ajutat foarte mult şi de aceea am renunţat la ea. De-asemenea, Andra Ionescu, a scăpat de ghinioane şi o aşteptăm să revină în forţă. Am încredere că vom reuşi o evoluţie cel puţin la fel de bună şi în partea a doua a sezonului din Ligă”, ne-a declarat managerul general de la Phoenix U, Florin Nini. De luni au revenit la Galaţi sub comanda lui Theodosios „Sakis” Paralikas şi internaţionalele Romina Filip şi Gabriela Cursaru. Gălăţencele vor susţine primul joc oficial din 2015 pe 10 ianuarie în deplasare cu Nova Vita Tg. Mureş.

 

19_phoenix_nationala

         Phoenix U Galaţi a avut o evoluţie foarte bună, ocupând locul cinci în Liga Naţională feminină. Acest lucru nu a trecut neobservat şi numai puţin de trei jucătoare gălăţene: Romina Filip, Gabriela Cursaru şi Adelina Ştefan, au fost convocate la Naţionala de senioare. Sub bagheta lui Florin Nini şi Radu Alexandru, tricolorele efectuează în această perioadă un stagiu de pregătire centralizată la Cheile Grădiştei - Fundata.

        „Am demarat pregătirile pentru Eurobasket 2015. În primul stagiu de la Cheile Grădiştei vom pune accent pe latura tehnico-tactică, urmează o perioadă dificilă pe care trebuie să o gestionăm aşa cum trebuie, obiectivul final este formarea unei echipe cât mai competitive cu care să putem face la Europene. Mă bucur că la această acţiune participă şi trei jucătoare de la Phoenix U Galaţi. Nu sunt prezente la acest cantonament: Gabi Mărginean, Claudia Pop, Anita Meszaroş, aflate în plin campionat, dar nici Elisabeth Pavel şi Anemarie Pârău, din motive medicale. Vom încheia cu un turneu în Italia, cu două amicale tari, cu Rusia şi Italia”, ne-a declarat antrenorul Florin Nini. România va participa în perioada 27-29 decembrie, la un turneu puternic la Schio, unde va întâlni: Rusia (27 decembrie) şi Italia (29 decembrie).

 

27_phoenix_lps_18_017

      Campionatul Naţional de baschet rezervat juniorilor a continuat cu o nouă etapă din faza grupelor semifinale şi recalificare. Dintre echipele gălăţene de la Phoenix LPS angrenate în competiţie cel mai bine se comportă echipa masculină Under 16. Trupa pregătită de Gelu Cazanoschi şi Tudose Teodoraşcu a înregistrat rezultatele: 60-71 cu BC Olimpic Baia Mare, în deplasare şi 89-85 cu CSS Bega Timişoara, pe teren neutru la Cluj, se află pe locul III cu 13 puncte şi are şanse mari să se califice la turneul final.

     Lotul folosit: Dumitru, Ţocu, Gheţău, Ioniţă, Stanculea, Marchidan, Cojocaru, Frumuşanu, Geangu şi Gugoaşă. Colegii mai mari de la Under 18 (antrenori: Gelu Cazanoschi şi Dragoş Gherasim) au câştigat pe teren propriu partida cu CSS Târgovişte, scor final 73-65. S-au remarcat din tabăra învingătorilor: Codreanu, Atanasiu şi Florea. Echipa feminină Under 16 antrenată de Andrada Miron a jucat la Galaţi cu Phoenix Constanţa. După un meci echilibrat, oaspetele s-au impus cu 65-58. Etapa viitoare, echipele noastre vor juca astfel: cu Galactica Cluj (feminin, deplasare); cu ACS Baller Bucureşti (Under 18 deplasare); cu Spike Bucureşti (29 martie) şi cu BC Olimpic Baia Mare (30 martie), la Under 16, ambele pe teren propriu.

 

Echipa condusă de Florin Nini şi Andrei Maxim  s-a impus şi la Miercurea Ciuc şi s-a aşezat confortabil în fotoliul de lider

17_PHOENIX_M

       Duminică s-a încheiat turul grupei semifinale din Liga I la baschet masculin. Cea mai interesantă partidă a avut loc la Miercurea Ciuc între echipa CSM VSKC din localitate şi Phoenix U Galaţi. Cele două combatante au început cu formulele: Viţă, Darvaş, Lokody, Roşu, Vancsa respectiv Vîrnă, Pîrlog, Harrison, Cioacătă, Brown. Gălăţeanul Radu Vîrnă a deschis scorul cu o aruncare de 3 puncte şi echipa sa, cu Brown şi Cioacătă ca principali marcatori a deţinut iniţiativa în primul sfert. Ciucanii nu s-au lăsat mult invitaţi, au ripostat prin Vancsa şi Roşu, dar n-au izbutit decât să-şi adjudece sfertul şi să reducă la nouă puncte diferenţa de pe tabela de marcaj înregistrată la pauza mare, scor 35-44 (min.20). Gazdele au continuat cu elan şi după reluare reuşind să câştige încă un sfert şi să se apropie ameninţător la cinci puncte, scor 51-56 (min.30).

Phoenix U a apăsat până la fund pedala de acceleraţie în startul ultimului sfert, Harrison şi juniorul Vîrnă au ieşit la rampă cu câte două aruncări de 3 puncte, tabela a arătat un scor de 54-70 (min.35) şi soarta partidei s-a decis. Rezultat final: CSM VSKC Miercurea Ciuc - Phoenix U Galaţi 67-81 (17-28, 18-16, 16-12, 16-25). Baschetbaliştii noştrii i-au dedicat victoria antrenorului Florin Nini, care în preziua partidei a împlinit 45 de ani. „Vreau să le mulţumesc băieţilor, s-au dăruit şi am reuşit să încheiem turul neînvinşi şi să fim mai aproape de Final Four. Ciucul este o echipă ambiţioasă, care luptă, Dinamo şi Ştiinţa s-au impus aici abia pe final, noi am reuşit să fim la conducere de la început până la sfârşit. Au fost şi câteva nesincronizări în momentul în care am făcut anumite schimbări, le-am văzut, vom munci şi mai mult şi sper ca în cel mai scurt timp angrenajul să funcţioneze aproape de perfecţiune. În mod normal, returul ar trebui să înceapă peste două săptămâni, dar mi-aş dori să avem continuitate şi voi face demersuri la Federaţie să începem mai devreme”, ne-a declarat Florin Nini. Phoenix U a terminat turul cu maxim de puncte (10), „cocoţată” în fotoliul de lider. Lotul folosit: Vîrnă 13 (3x3) puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive; Pîrlog 8 p, 3 recuperări, o pasă decisivă; Harrison 17 (3x3)p, 4 recuperări, 2 pase decisive; Cioacătă 16 p, 5 recuperări, o pasă decisivă; Brown 18 p, 5 recuperări; Ţelinoiu 6 p, o recuperare, 4 pase decisive; Chiriac o recuperare; Mihai 3 p, o recuperare; Popa; Sava. Nu au evoluat: Badea şi Bălan.

 


Pagina 14 din 117