Băieţii de la Phoenix au câştigat şi cel de-al VII-lea meci şi nu mai pot pierde Final - Four-ul

05_phoenix_b

       Sala Giuleşti din Capitală a găzduit sâmbătă partida Rapid Bucureşti - Phoenix U Galaţi, din cea de-a VII-a etapă a grupei semifinale. Confruntarea a fost echilibrată în  prima jumătate, rapidiştii s-au ţinut scai, deşi echipa pregătită de Florin Nini şi Andrei Maxim a condus în permanenţă pe tabela de marcaj. La pauza mare, liderul a avut un avantaj de cinci puncte. Şi după reluare ostilităţile au continuat la fel pentru ca în ultimul sfert, Ţelinoiu, Cioacătă, Pîrlog &Co să apese pedala de acceleraţie şi să câştige la 25 de puncte diferenţă.

      Rezultat final: Rapid - Phoenix U 62-87 (18-19, 19-23, 13-15, 12-30). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Ţelinoiu, Chiriac, Vîrnă, Popa, Pîrlog, Harrison, Bălănică, Cioacătă, Sava, Brown, Bălan, Badea. Principalii marcatori: Cioacătă 21 p, Pîrlog 20 p, Brown 13 p, Ţelinoiu 12 p. Phoenix se menţine în fotoliul de lider cu maxim de puncte (14). Programul jocurilor pentru echipa noastră din ultimele trei etape ale grupei semifinale: cu Ştiinţa Bucureşti (19 aprilie, acasă), cu Dinamo (26 aprilie, deplasare) şi cu CSM VSKC Miercurea Ciuc (3 mai, acasă).

 

11_phoenix_madalina_2

       Conducerea Phoenix U Galaţi a mutat din nou pe piaţa transferurilor. În acest weekend s-a perfectat cel de-al treilea transfer la echipa feminină: Mădălina Geleriu, 20 de ani, 172 cm, care în ultimul sezon a evoluat la Danzio Timişoara şi care evoluează pe poziţia 1,2.

     „Am ales Phoenix pentru că mi s-a propus o ofertă mai bună din partea clubului gălăţean. Am gânduri bune, sunt foarte încrezătoare ţinând cont că la Galaţi se va clădi o echipă bună şi se va pune baza pe jucătoarele românce, astfel încât o să lucrez şi o să fac tot posibilul să fiu apreciată pentru munca depusă”, ne-a declarat ultima achiziţie a echipei gălăţene, Mădălina Geleriu.

 

06_update_anca_sipos

         În această după-amiază, managerul Florin Nini a mai anunţat încă un transfer la echipa feminină. Este vorba de Anca Şipoş, 29 ani, 185 cm, care va evolua pe postul de extremă. Anca s-a născut în Bucureşti şi are multă experienţă pe care a câştigat-o la Naţionalele de junioare, tineret şi senioare. Internaţionala tricoloră a participat la cele două stagii de pregătire centralizată pe care România le-a efectuat la Galaţi. În cariera ei, noua achiziţie a echipei gălăţene a mai evoluat pentru: ICIM Arad, Rapid, SCMU Craiova, CSM Târgovişte şi CSBT Alexandria (2012-2015). În ultimul sezon, Şipoş a avut următoarele statistici medii: 8 puncte, 3,3 recuperări şi 2,1 pase decisive.

 

02_phoenix_lps_021

       La sfârşitul săptămânii trecute au fost programate jocurile unei noi etape din Campionatul Naţional de baschet rezervat juniorilor. Echipele Phoenix LPS au susţinut patru jocuri, reuşind să câştige trei. Echipa masculină Under 16, condusă de antrenorii Gelu Cazanoschi şi Tudose Teodoraşcu şi-a continuat seria foarte bună şi a bifat încă două victorii: 82-68 cu ACS Spike Bucureşti şi 86-52 cu BC Olimpic Baia Mare. Cei doi tehnicieni gălăţeni au ţinut să remarce întregul lot: Dumitru, Ţocu, Gheţău, Ioniţă, Stanculea, Marchidan, Cojocaru, Frumuşanu, Geangu, Gugoaşă, Rusu, Vlad. Echipa gălăţeană se poziţionează pe locul II cu 17 puncte şi va juca etapa viitoare derbiul cu CS 4 Sports Bucureşti.

      Colegii de la Under 18 (antrenori Gelu Cazanoschi şi Dragoş Gherasim) au jucat la Bucureşti cu ACS Baller. Gălăţenii, cu Florea, Atanasiu şi Codreanu în prim plan, s-au impus cu 97-85. Echipa noastră trebuia să joace pe 4 aprilie la Galaţi meciul decisiv pentru calificarea în faza superioară cu Dinamo Bucureşti, dar partida a fost amânată pentru 20 aprilie. Fetele de la Under 16 pregătite de Andrada Miron au avut parte de evenimente neprevăzute în miniturneul din Ardeal şi au pierdut ambele meciuri: 42-62 cu Galactica Cluj şi 43-78 cu Galactica Cluj. Gălăţencele vor juca la finele săptămânii cu CSS CSM Târgovişte, pe teren propriu.

 

Băieţii de la Phoenix U au obţinut a şasea victorie consecutivă în grupa semifinală

31_phoenix_masculin


       Returul grupei semifinale din Liga I la baschet masculin a început duminică seara cu partida Phoenix U Galaţi - Politehnica Iaşi. Cunoscând valoarea adversarilor, gălăţenii au intrat relaxaţi pe teren şi surprinzător la pauza mare tabela de marcaj indica doar plus nouă puncte în favoarea lor, scor 43-34  (min.20). Cu siguranţă antrenorul Florin Nini şi-a muştruluit elevii la vestiare, aceştia au înţeles cum stau lucrurile, au apăsat pedala de acceleraţie până la fund şi au încheiat sfertul trei cu un parţial de 38-13. Spre deliciul publicului prezent în tribune, cu 169 de secunde înainte de final, Ţelinoiu, cu o aruncare de 3 puncte, a făcut „norma” şi în acest joc.

      Rezultat final: Phoenix U - Poli Iaşi 107-61 (17-15, 26-19, 38-13, 26-14). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Ţelinoiu 9 (1x3)p, 2 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepţii; Chiriac 12 (2x3)p, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepţie; Popa 4 p; Pîrlog 10 (1x3)p, 4 recuperări, o pasă, o intercepţie; Harrison 9 (1x3)p, 4 recuperări, 12 pase, 6 intercepţii; Bălănică 7 (1x3)p, 3 recuperări, o pasă, o intercepţie; Cioacătă 14 p, 6 recuperări, 5 pase, o intercepţie; Sava, 2 recuperări, o intercepţie; Brown 21 p, 8 recuperări, o pasă, o intercepţie; Bălan 2 p, o recuperare, o pasă; Badea 19 (3x3)p, 2 recuperări, 6 pase, 3 intercepţii. Nu a jucat Vîrnă. Phoenix ocupă fotoliul de lider cu maxim de puncte.

 


Pagina 14 din 120