31_phoenix_12

         Echipa de minibaschet băieţi a clubului Phoenix va juca, începând de vineri, la turneul de calificare pentru campionatul din vară. Alături de clubul gălăţean, la competiţia preliminară de la Mangalia vor mai fi prezente alte patru echipe de acelaşi nivel de vârstă. Primele două clasate vor merge în grupa roşie, cea de elită, iar celelalte trei clasate vor evolua pentru locurile din a doua jumătate a topului.
        Iată lotul care a efectuat deplasarea la Mangalia: Alexandru Patko, Rareş Mihail, Alexandru Duţă, David Manolescu, David Apostu, Bogdan Cristea, Mihai Florea, Tudor Mănăilă, Rareş Girndata, Andrei Trandafir şi Alexandru Nistor. Antrenor: Cătălin Ştefănescu.

 

20_PHOENIX_-RAPID

Liga Naţională de baschet feminin a programat sâmbătă partidele celei de-a XIV-a etape, prima din retur. Phoenix a întâlnit la Bucureşti formaţia Rapid cu gândul să-şi ia revanşa după înfrângerea de la Galaţi. Aşa cum se anticipa, partida a fost pe muchie de cuţit. Giuleştencele, care şi-au jucat una din ultimele şanse să revină în lupta pentru primele opt locuri din clasament, cu Florina Diaconu în mână bună, au avut iniţiativa şi s-au aflat în avantaj pe tabela de marcaj timp de 32 de minute. La pauza mare, gazdele au avut un avantaj de cinci puncte dar cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în min.23, scor 39-26. Spre lauda lor, gălăţencele, cu Earnesia Williams, principala marcatoare de data aceasta, nu au dezarmat niciun moment şi au început cursa de urmărire. Cherise Daniel şi-a adus aminte că este principala marcatoare din Ligă şi Phoenix, care a profitat şi de eliminările lui Ene şi Diaconu, a zburdat pur şi simplu în ultimul sfert spre cel de-al şaptelea succes stagional. De remarcat că fetele şi conducerea tehnică au dedicat victoria lui Starr Fairbanks, care în preziua jocului şi-a pierdut tatăl. Rezultat final: CS Rapid Bucureşti - CS Phoenix Galaţi 50-59 (14-10, 16-15, 13-17, 7-17). Antrenorii Theodosios „Sakis” Paralikas şi Cătălin Ştefănescu au folosit lotul: Cherise Daniel 12 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă; Earnie Williams 19 p, 9 recuperări, o pasă decisivă; Romina Filip 5 p, 3 recuperări; Andra Ionescu 5 p, 4 recuperări, 2 pase decisive, Beatrice Alaiba 5 p, 4 recuperări; Florentina Ardeleanu 7 p, 3 recuperări, o pasă decisivă; Starr Fairbanks 6 p, 3 recuperări; Bianca Fota; Denisa Fota. Phoenix a acumulat 21 de puncte şi a urcat pe locul VII. Etapa viitoare, gălăţencele vor juca tot în deplasare cu U CSM Oradea.

 

Phoenix, la primul joc oficial din acest an

17_phoenix


Liga Naţională de baschet feminin se va relua sâmbătă când sunt programate meciurile primei etape din retur. Revelaţia primei părţi a campionatului, CS Phoenix Galaţi va evolua sâmbătă, de la ora 13.30, la Bucureşti cu Rapid. Gălăţencele s-au antrenat foarte bine şi chiar dacă Florina Diaconu, cea care ne-a dat dureri de cap în tur, nu a părăsit gruparea giuleşteană, au gândul numai la victorie. „Nu am uitat înfrângerea din debutul campionatului, atunci cred că adversarele au avut noroc şi şansa că ne-au prins când nu ne legasem. Acum lucrurile stau cu totul altfel, ne dorim să începem anul cu o victorie”, ne-a declarat Florentina Ardeleanu, cea mai experimentată jucătoare din lotul Phoenix. Antrenorii Theodosios „Sakis” Paralikas şi Cătălin Ştefănescu au tot lotul valid. Nu vor face deplasarea în Capitală cele două componente ale Naţionalei Under 16: Andreea Creţu şi Bianca Nini, care au meci important cu CSS Sibiu în campionatul de junioare. Celelalte partide ale rundei sunt: CSU Alba Iulia - BCM Danzio Timişoara, SCM CSS Craiova - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, CS Nova Vita Tg. Mureş - CSM Târgovişte, U Goldiş ICIM Arad - U Cluj, CSBT Alexandria - Olimpia CSU Braşov, CSM Satu Mare - U CSM Oradea. La jumătatea sezonului regulat, echipa gălăţeană se află pe locul VIII cu 19 puncte.

 

30_baschet_1_iunie

        Clubul Phoenix participă la organizarea a două evenimente, duminică, 1 iunie, îndreptate către copii.
Mai întâi, de la ora 10.30, la Liceul Pedagogic, este organizată acţiunea de promovare a „telefonului verde – telefonul copilului” (la care pot suna copiii abuzaţi), în cadrul sportului. Se va desfăşura un turneu de streetball, la care participă 60 de fete ale clubul Phoenix, între 10 şi 14 ani. Sunt pregătite 60 de premii, plus cupe, medalii şi diplome pentru participante. Această acţiune este la ediţia a doua, după ce şi anul trecut a avut loc cu succes un eveniment similar.
       Apoi, de la ora 17.00, în Parcul Rizer, vor avea loc concursuri de ştafetă pentru promovarea sportului şi a dezvoltării interesului pentru baschet, la care vor participa trei grupe de babybaschet din cadrul clubului Phoenix. Acţiunea este realizată în colaborare cu Primăria Municipiului Galaţi.

 

16_cherise_0

Nou promovata CS Phoenix Galaţi a pornit la drum practic cu o echipă nouă. Campania de transferări din vară -toamnă a fost numeroasă dar încet încet au început să apară şi rezultate. Fără îndoială, la sfârşitul turului, liderul echipei gălăţene este Cherise Daniel, care a avut în turul de campionat statistici impresionante: 472 minute total jucate (13 meciuri) şi următoarele medii: 36,3 minute, 23,2 puncte, pase decisive şi 18,3 indicele de eficienţă. Foarte simpatică, jucătoarea de peste Ocean ne-a acordat un interviu în exclusivitate.

16_cherise_1

- Cine este este idolul tău în baschet?
Trebuie să spun că idolul meu în baschet este Dwayne Wade. Îmi place cum evoluează tot meciul şi că joacă „tare”!

- Ce crezi despre Phoenix, despre Galaţi şi România?
Îmi place aici la Galaţi. Am fost foarte bine primită de către jucătoare şi echipa antrenorială, dar şi de fani! Este o plăcere să joc baschet aici şi asta este important pentru mine. Şi oraşul este interesant şi deşi nu cred că mulţi oameni sunt obişnuiţi cu americanii, până acum au fost clipe plăcute.

- Care sunt hobby-urile tale?
Cumpărături, să privesc baschet şi fotbal american şi să îmi petrec timpul cu familia şi prietenii.

- Cum îţi petreci timpul liber?
Relaxându-mă. Privind unele din show-urile şi filmele mele favorite şi luând legătura cu toţi cei de acasă.

- Cum/unde ţi-ai petrecut sărbătorile?
În Columbus, Ohio şi am avut o mare petrecere de Crăciun cu familia, am avut nişte clipe minunate. Am mâncat multe feluri de mâncare care mi-au lipsit. Şi a fost bine să-i revăd pe toţi şi, bineînţeles, ceva cumpărături.

- Care sunt dorinţele tale pentru 2014?
Îmi doresc pentru mine dar şi pentru toată echipa multă sănătate, să avem o a doua jumătate a campionatului cât mai bună şi să ne bucurăm de viaţă!

- Ce mesaj ai pentru fanii Phoenix?
A fost o plăcere să joc aici. Cei mai buni fani pe care i-am avut în cei patru ani de baschet în străinătate. Sunt zgomotoşi şi foarte buni. Noi toate apreciem toată dragostea şi sprijinul lor şi aştept cu nerăbdare cât mai multe meciuri acasă în acest sezon.

16_cherise_3

Cherise Daniel - Carte de vizită
Post: Guard (fundaş)
Înălţime: 180 cm
Data naşterii: 20.12.1987 - Ohio
A jucat pentru: Montijobanda (Portugalia) - 2012-2013, Chennitz (Germania) - 2011-2012, Quakanbrueck (Germania) - 2010-2011, Ohio St. (NCAA) - 2006 -2010

 


Pagina 14 din 88