06_streetball

 

Competiţia de streetball organizată de clubul Phoenix în parcarea de la Shopping City Galaţi, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, s-a încheiat cu succes. După ce la start au fost aproximativ 150 de copii, fazele finale au avut în prim-plan cele mai bune echipe participante.
Iată premianţii celor două categorii de vârstă:

Clasament final, streetball, Under 9:
1. Prădătorii (Ilaşi Alexandru, Chicoş Ştefan, Miric Alexandru, Grigore Mihnea)
2. Phoenix Galaţi (Hondrilă Mario, Ioniţă Cosmin, Bogojinaru Darius)
3. Wolfainstein (Boiev Darius, Fernandino Nicolae, Gaiu Robert).


Clasament final, streetball, 9-14 ani:
1. Leii din Zorleni (Fotache Sorin, Tudor Negoiţă, Victor Mosolea)
2. Santiago (Stan Matei, Cezar Bănescu, Angelo Tănase, Niţă Mihuţ)
3. Slam (Gorcea Vlad, Geru Ciprian, Popa Dănuţ)


Clubul Phoenix le mulţumeşte tuturor participanţilor şi partenerilor de competiţie!

Albumul foto de la competiţie va fi postat pe pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/phoenixgalati?ref=hl

 

Phoenix are oaspeţi de onoare: campioanele de la ICIM Arad

18_phoenix


Sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru va găzdui astăzi, de la ora 16.00, partida CS Phoenix Galaţi - BC ICIM Goldiş Arad. O confruntare între David şi Goliat, cu o favorită certă echipa campioană dar publicul gălăţean este aşteptat să vină din nou în număr mare la sală să fie alături de favoritele lor, care deşi pornesc cu şansa a doua promit să facă un meci mare. „Ţin să menţionez că avem o echipă frumoasă care s-a luptat meci de meci pentru victorie. sunt mândră de ceea ce am realizat până acum, chiar dacă unele rezultate nu au fost în favoarea noastră. Ne-am dorit foarte mult calificarea în play-off şi cred că o şi meritam, însă ni s-au dat planurile peste cap. Vom merge înainte cu capul sus pentru că din lucrurile astea acumulăm experienţă. Urmează să ne duelăm pe teren propriu cu ICIM Arad, campioana en- titre şi sper ca publicul să fie în continuare de partea noastră şi să ne susţină indiferent de rezultat, aşa cum au făcut-o pe toată durata sezonului”, ne-a declarat Beatrice Alaiba. Phoenix se situează pe locul IX cu 34 de puncte iar BC ICIM Arad ocupă poziţia de lider cu 49 de puncte.

 

Înfrângerea din ultima secundă de la Timişoara

12_phoenix_1

Totul ne-a fost potrivnic luni după amiază în sala Olimpia din oraşul de pe Bega unde s-a disputat în devans din cea de-a XXIV-a etapă a Ligii Naţionale partida BCM Danzio - CS Phoenix Galaţi. Miza a fost una uriaşă deoarece învingătoarea îşi asigura în proporţie de 99 % locul VIII, ultimul care asigură prezenţa în play-off în sezonul 2013-2014. În ciuda manierei de arbitraj ostile a brigăzii Cosmin Prişcă (Mediaş) - Alin Roşu (Oradea) cu decizii ce nici nu mai merită comentate şi a faptului că a fost lipsită de aportul principalei marcatoare Cherise Daniel şi de-asemenea cu Andra Ionescu şi Florentina Ardeleanu în piuneze dar sacrificându-se pentru interesul clubului , echipa noastră a făcut un meci bun. Partida a fost echilibrată, cele două echipe au mers cap la cap iar avantajul minim a alternat pe tabela de marcaj. Ultimul sfert a fost dramatic, Romina Filip şi-a adus echipa în avantaj printr-un coş de 3 puncte iar apoi americancele Earnie Williams şi Starr Fairbanks au mărit diferenţa, scor 66-58 (min.36).

12_phoenix_2

Pe final au fost descalificate din tabăra noastră Beatrice Alaiba şi Romina Filip, dar fetete noastre tot nu au renunţat, Florentina Ardeleanu a transformat cu siguranţă două aruncări libere şi scorul a devenit 75-73 pentru echipa noastră cu şase secunde înainte de final. Antrenorul Theodosios „Sakis” Paralikas a cerut time out imediat dar zeiţa Fortuna nu a fost de partea noastră şi sârboaica Pesovic a adus o victorie dramatică Timişoarei, în ultima secundă. Nedrept dar adevărat. Rezultat final: BCM Danzio Timişoara - CS Phoenix Galaţi 76-75 (19-14, 11-17, 20-18, 26-26). Echipa gălăţeană a folosit formula: Earnesia Williams 24 puncte, 12 recuperări, o pasă decisivă; Florentina Ardeleanu 8 p, 6 recuperări, 7 pase decisive; Beatrice Alaiba 6 p, 4 recuperări; Starr Fairbanks 23 p, 10 recuperări, o pasă decisivă; Romina Filip 10 p, 7 recuperări, 2 pase decisive; Andra Ionescu 2 p, 2 recuperări; Bianca Nini 2 p, o recuperare; Andreea Creţu. Phoenix a coborât pe locul IX.

 

07_phoenix_bibi_0

        La sfârşitul săptămânii, Naţionala feminină Under 16 a României, care se pregăteşte pentru Campionatul European, programat în perioada 31 iulie -10 august la Tallin, a susţinut la Arena de Baschet din Capitală, două amicale cu Israel. După confruntări aprige, cele două combatante şi-au împărţit victoriile: oaspetele s-au impus la două puncte în prima partidă, dar tricolorele şi-au luat revanşa a doua zi când au câştigat cu un punct. Din nou, cele două gălăţence, de la CS Phoenix, Andreea Creţu („Creaţa”) şi Bianca Nini („Bibi”) au confirmat aşteptările şi au avut o evoluţie bună, concretizată şi prin statisticile individuale de la final. Astfel, Andreea a marcat un total de 27 de puncte, a avut 11 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepţii şi 2 capace. La rândul ei, Bianca şi-a adus contribuţia cu 8 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepţii.

       Rezultate înregistrate: România -Israel 49-51 (19-15, 10-16, 12-10, 8-10) şi 53-52 (10-17, 14-6, 13-12, 16-17). Fetele noastre au primit liber şi în weekend au fost acasă. Astăzi, România se va deplasa la Samokov pentru revanşa cu Bulgaria. Apoi, în perioada 10-16 iulie, echipa condusă de Mădălin Piperea, Alexandru Şerban şi Alexandra Cutaş îşi va muta cartierul general la Cluj Napoca, unde pe lângă antrenamente, va susţine şi o dublă amicală cu Ungaria. Finalul pregătirilor va avea loc la Alexandria (19-29 iulie) după care se va pleca în Estonia.

 

05_streetball_1

Primul streetball al verii a avut fazele preliminare astăzi, în parcarea de la Shopping City Galaţi. Peste 20 de echipe de 9-14 ani şi 14 echipe de sub 9 ani s-au întrecut pentru un loc în semifinalele de sâmbătă. Toţi cei peste 100 de copii care au participat la competiţie, au plecat cu zâmbetul pe buze şi cu dorinţa de a reveni cât mai curând pe terenul de joc.
Iată grupele semifinaliştilor:

Teren 1 (9-14 ani): Leii din Zorleşti, Nume, Anef, 4Stars

Teren 2 (9-14 ani): Tocu’s Team, Slam, Santiago , Kappa

Teren 3 (sub 9 ani): Prădătorii, Phoenix Galaţi, Dragonii

Teren 4 (sub 9 ani): Wolfenstein, Dragonii Roşii, Star, Şoriceii

Ziua a doua de streetball va începe de la ora 10.00, în parcarea de la Shopping City Galaţi.

Competiţia face parte din proiectul „Educaţie prin sport”, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi şi Jandarmeria Galaţi. Şefa DJST, Anamaria Vasiliu, s-a declarat mulţumită de prima zi de streetball.
“Suntem mulţumiţi de numărul de participanţi. Am primit aprecieri pentru proiect şi de la cei din judeţul Brăila, care vor să adopte şi ei ceva asemănător. Vom continua şi în anul viitor, ne dorim ca proiectul să fie în fiecare an. Lumea vine să facă mişcare, ceea ce e foarte îmbucurător pentru noi. Cei de la Phoenix ne-au sprijinit în organizarea competiţiei de streetball şi probabil vor şi selecta copii dintre cei care au participat. Noi ne-am atins obiectivul cu acest proiect”, a spus Anamaria Vasiliu.

Vă reamintim că Phoenix continuă activităţile pe parcursul verii, când se vor desfăşura şi alte competiţii de streetball.

 


Pagina 14 din 92