05_fete_phoenix

sursa foto: Sonia Baciu        

           Fetele pregătite de Theodosios „Sakis” Paralikas au revenit sâmbătă seara în Galaţi, după un stagiu de pregătire centralizată la Sf. Gheorghe. Accentul s-a pus pe pregătirea fizică. În ultima zi, echipa gălăţeană a susţinut şi un prim amical în compania celor de la Olimpia CSU Braşov, încheiat cu scorul final 74-70 în favoarea braşovencelor. „A fost un cantonament bun din toate punctele de vedere. La amicalul cu Braşovul, Sakis a încercat mai multe formule, am jucat bine în partea a doua meciului. Nu au fost folosite Nicole Hamilton şi Bianca Nini, cu probleme medicale. Cu siguranţă, echipa va arăta din ce în ce mai bine iar prima ocazie va fi pe 9 şi 10 septembrie când vom merge la Alexandria unde vom întâlni echipa gazdă, BC Teleorman şi Dunav Ruse, campioana Bulgariei. Cu o săptămână înaintea primului joc oficial din Cupa României, vom juca cu ASM Chişinău, pe 12 şi 13 septembrie când vom face şi prezentarea echipei în faţa publicului gălăţean”, ne-a declarat managerul Florin Nini. Lotul care a efectuat cantonamentul: Romina Filip, Gabriela Cursaru, Beatrice Alaiba, Gabriela Necula, Chelsey Lee, Trudy Armstead, Ivory James, Nicole Hamilton, Andreea Şoptică, Denisa Fota, Bianca Fota, Raluca Neculache, Andreea Creţu, Bianca Nini.

 

01_cupa_1


Cea de-a IV-a ediţie a Cupei „Street Ball -Mc Donald's, organizată de CS Phoenix în colaborare cu Primăria Galaţi şi Mc Donald's Galaţi, care s-a desfăşurat zilele trecute pe platoul din faţa sălii Polivalente Dunărea, a fost o reuşită deplină din toate punctele de vedere.01_cupa_2

Record de participanţi

Tradiţia a fost respectată şi în acest an. Competiţia, aşteptată cu interes de bunici, părinţi şi copii, dar şi de organizatori, s-a desfăşurat în primul weekend după începerea anului şcolar. La ediţia 2014 s-a înregistrat recordul de participare: 270 de copii împărţiţi în 77 de echipe, care s-au străduit şi au reuşit să facă cea mai bună propagandă pentru baschetul 3x3 pe teren redus.

01_cupa_3

13 echipe de la Phoenix

Clubul gălăţean a fost prezent în competiţie cu 13 echipe, au absentat motivat echipele de Under 13 şi Under 14, care în aceeaşi perioadă au evoluat în Campionatul Naţional. Au participat copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani, care au luptat din răsputeri, pe cele 5 terenuri amenajate în cele mai bune condiţii, pentru o clasare în primele patru locuri.

01_cupa_4

Final apoteotic cu premii şi aplauze
Cei de la Phoenix şi-au demonstrat încă odată calităţile de buni organizatori şi au primit numai cuvinte de laudă din partea participanţilor. „A fost singura competiţie de asemenea anvergură pe care n-am fi reuşit s-o organizăm fără sprijinul partenerilor noştrii: Primăria Galaţi şi Mc Donald's Galaţi. Trebuie să recunosc că nu ne-am aşteptat la o asemenea participare. Nu este mai puţin adevărat că am promovat foarte bine acţiunea, 12 oameni au făcut reclamă prin şcolile din cartiere, iar copiii au fost foarte receptivi. În premieră, meciurile s-au jucat pe 5 terenuri, faţă de 4 la ediţiile precedente. Unul dintre ele a fost dotat cu panouri reglabile, şi o suprafaţă adecvată micuţilor de 7-9 ani. Toate partidele s-au disputat după regulile Campionatului Naţional de minibaschet”, a precizat Alexandru Stanciu, managerul clubului Phoenix. La final au fost acordate premii pentru primele patru clasate, premii speciale individuale şi premii la concursul de părinţi.

01_cupa_5

01_cupa_6

 

30_phoenix_13

          La Galaţi, în sălile „Florin Balaiş” şi „Dunărea”, s-a desfăşurat în weekend cel de-al doilea turneu din cadrul Campionatului Naţional la categoria Under 13. Echipele participante au fost: Phoenix LPS 1, Phoenix LPS 2, CSS Buzău, Phoenix Constanţa, CSS Unirea Iaşi şi LPS Focşani. O evoluţie bună au avut-o cei de la Phoenix LPS 1 care au terminat pe locul II în grupă, după ce au obţinut rezultatele: 92-22 cu Phoenix LPS 2, 44-33 cu LPS Focşani, 26-46 cu Phoenix Constanţa, 49-43 cu Unirea Iaşi, 53-56 cu CSS Buzău.

         Antrenorul Cătălin Ştefănescu i-a evidenţiat pentru prestaţia avută la acest turneu pe: Alexandru Duţă, Alexandru Patko, Bogdan Cristea, Andrei Trandafir, Rareş Mihail, Mihnea Neagu.

         Cea de-a doua echipă, formată din grupa 2004, condusă de Cristi Bulete a căpătat experienţă şi a avut posibilitatea să joace la Polivalentă. Rezultate: 19-104 cu Phoenix Constanţa, 23-104 cu CSS Buzău, 11-79 cu LPS Focşani, 19-78 cu Unirea Iaşi.

 

11_phoenix_liga

           Antrenorul Theodosios Paralikas a condus, astăzi, primul antrenament al sezonului pentru echipa de senioare, cu 16 jucătoare prezente la şedinţa tehnică. Şase dintre ele sunt proaspăt transferate: Chelsey Lee, Trudy Armstead, Ivory James, Nicole Hamilton (toate sosite din Statele Unite), Gabriela Cursaru (coordonatorul echipei naţionale), Gabriel Necula (gălăţeanca venită de la BCM Danzio Timişoara). De asemenea, a participat la primul antrenament şi Ramona Dănălache, jucătoare de 17 ani aflată în perioada de probe.
          Celelalte jucătoare prezente la antrenament: Romina Filip, Raluca Neculache, Beatrice Alaiba, Mihaela Hurduc, Alexandra Graur, Diana Răcuciu, Diana Fota, Bianca Fota şi Andreea Şoptică.
Managerul Florin Nini a oferit următoarele declaraţii referitoare la reunirea lotului şi transferurile efectuate:
        “De o săptămână s-a reunit echipa de băieţi, iar astăzi am avut primul antrenament al echipei feminine, unde am avut prezente şi toate jucătoarele transferate. Sunt transferuri importante pentru noi, am adus ceea ce aveam nevoie. Trebuie să avem răbdare şi pricepere ca să construim o echipă, un nume şi tradiţie. Sunt patru jucătoare venite din colegii renumite din baschetul american feminin, fără experienţă în Europa, dar noi le-am studiat şi le-am ales cu atenţie. Sunt dornice de performanţă, la fel ca şi noi. S-a alăturat lotului şi Gabriela Necula, născută în Galaţi, am reuşit să o aducem acasă. De fapt, acesta e unul din obiectivele noastre, să aducem aici toate jucătoarele crescute la Galaţi care evoluează acum la nivelul primei divizii, în paralele cu creşterea jucătoarelor din propria pepinieră. Un alt transfer foarte important, pentru care am făcut tot ce am putut, este cel al Gabrielei Cursaru, conducătorul de joc al echipei naţionale. O cunosc foarte bine şi are valoare, e oricând pregătită să joace şi să lupte pentru locul în echipă”.

 

10_phoenix_FETE_necula_2

          Cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge. Vechiul proverb românesc se aplică perfect în cazul echipei feminine Phoenix care va relua pregătirile pentru noul sezon, luni de la ora 18.30, la sala Polivalentă Dunărea. De remarcat că Phoenix este prima echipă dintre colegele din Liga Naţională Feminină care începe antrenamentele. Antrenorul Theodosios „Sakis” Paralikas a făcut joncţiunea cu cele trei jucătoare de peste Ocean pe aeroportul Otopeni, iar duminică seara au ajuns în Galaţi.

         Noutăţile din lot sunt: Gabriela Necula, Raluca Neculache, revenită după o pauză de un an şi americancele: Nicole Hamilton, Ivory James şi Trudy Armstead. Nu mai fac parte din lot: Cherise Daniel, Earnesia Williams şi Denise Fairbanks. Managerul general Florin Nini a anunţat că pe ultima sută de metri a mai bătut palma cu 2 jucătoare: o stranieră şi o internaţională româncă, care vor fi prezente la reunire şi vor semna contractele după primul antrenament.

        Echipa gălăţeană se va pregăti în localitate în prima parte, urmând ca în perioada 27 august -6 septembrie cartierul general să se mute la Sf. Gheorghe unde pe lângă antrenamentele specifice vor fi susţinute şi primele amicale cu Sepsi şi Olimpia Braşov.

 


Pagina 14 din 100