„Returul va fi mai dificil dar sunt încrezător că fetele vor confirma şi vor juca mai bine”

15_primul_antrenament_2014_007

Cea de-a treia americancă din lotul echipei pregătită de Theodosios „Sakis” Paralikas şi Cătălin Ştefănescu, Starr Fairbanks, a revenit sâmbătă în Galaţi iar luni seara a participat la antrenament alături de coechipierele sale. Echipa gălăţeană a intrat în linia dreaptă cu pregătirea în vederea startului returului Ligii Naţionale. „În primul rând aş dori să urez tuturor un an nou fericit şi multă sănătate. Trebuie să spun că suntem foarte fericiţi deoarece pentru prima dată anul acesta avem toate jucătoarele sănătoase. Asta este foarte bine pentru că ne vom putea antrena mai bine şi mai mult. Trebuie să admit că a doua parte a campionatului va fi mult mai dificilă pentru echipa noastră. Sunt încrezător totuşi că fetele vor confirma şi vor juca chiar mai bine decât în prima parte. Singurul lucru pe care îl avem de făcut este să ne menţinem sănătoşi şi să continuăm să ne dezvoltăm ca jucătoare şi ca echipă”, ne-a declarat antrenorul Theodosios „Sakis” Paralikas.
La jumătatea sezonului regulat, Phoenix ocupă poziţia a VIII-a în clasament cu 19 puncte. Cherise, Andra, Romina, Florentina &Co vor juca primele două jocuri din retur în deplasare: cu Rapid Bucureşti (18 ianuarie) şi cu CSM U Oradea (25 ianuarie). Primul joc în faţa propriilor suporteri va fi cel programat pe 29 ianuarie cu Olimpia CSU Braşov (sala Polivalentă Dunărea, ora 18.00)

 

18_phoenix_mini

         Echipa de minibaschet (Under 12) a clubului Phoenix a participat, în weekend, la un turneu amical, cu echipele similare ale grupărilor: CSS Tulcea (clubul gazdă), CSS Buzău şi CSS LPS Focşani.
       Formaţia pregătită de Cătălin Ştefănescu a obţinut două succese, la un punct diferenţă cu CSS Tulcea şi la şase puncte diferenţă cu CSS LPS Focşani. În partida cu CSS Buzău, echipa gălăţeană a cedat la o diferenţă de patru puncte. Doi baschetbalişti gălăţeni au fost printre premianţii turneului. Rareş Mihail a fost ales pentru cel mai tehnic jucător al turneului, iar Alexandru Duţă a fost ales MVP-ul competiţiei.
      Antrenorul Cătălin Ştefănescu s-a declarat mulţumit de performanţa elevilor săi: „Sunt mulţumit de cum au decurs lucrurile şi cum s-au prezentat copiii. Din păcate, au fost şi ceva absenţe, n-am avut tot lotul, unii dintre ei fiind în perioada tezelor şcolare”.

 

17_bursa

        Clubul Phoenix vine în sprijinul performanţei! În acest sens, va fi organizată „Bursa Phoenix”. Acţiunea presupune o selecţie a copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani (clasele I-IV), care îşi doresc să practice baschetul pentru performanţă. Mai precis, vor fi selectaţi în jur de 25 de copii, ca urmare a unor măsurători profesioniste şi a unor jocuri diverse, capabile să scoată în evidenţă calităţile selecţionabililor. Cei aleşi vor fi integraţi în club şi vor fi scutiţi de toate cheltuielile. Rolul principal al campaniei se adresează, în special, celor cu probleme financiare. La selecţie vor participa cel puţin 250 de copii din 12 şcoli gălăţene. Cei care sunt deja legitimaţi la club nu vor participa. „Bursa Phoenix” înseamnă încurajarea celor care doresc să practice baschetul. Evenimentul va avea loc duminică, 18 mai, de la ora 10.00, la Sala Sporturilor „Dunărea”. Sunt aşteptaţi la sală toţii copiii dornici de baschet, în limita de vârstă mai sus amintită!

Parteneri ai proiectului: Primăria Galaţi şi Alex&Comp;

 

Baschetbalistele de la Phoenix au revenit la antrenamente

08_phoenix_bun

Nou promovata CS Phoenix Galaţi a încheiat turul de campionat în Liga Naţională de Baschet feminin pe locul VIII, ultima poziţie care asigură prezenţa în play-off. După o vacanţă scurtă dar binemeritată, antrenorul grec Theodosios „Sakis” Paralikas a sunat luni seara adunarea în vederea pregătirii returului de campionat. „Am avut un tur de campionat bun şi ne dorim să continuăm pe aceeaşi linie. Mă bucur că nu avem probleme cu banii şi am reuşit să ne păstrăm toate jucătoarele. Consider că ne-am format un lot competitiv, avem o echipă omogenă capabilă să mai producă surprize. Suntem conştienţi că bătălia nu va fi uşoară dar cu toţii vom munci să ne calificăm în play-off, ceea ce ar fi o performanţă extraordinară la debutul în Ligă şi un motiv de mulţumire pentru Primărie şi Consiliul Local, care ne-au sprijinit şi pe care ni-i dorim în continuare alături de noi”, ne-a declarat Alex Stanciu, managerul clubului gălăţean. Stranierele Cherise Daniel, principala marcatoare din LNBF (301 puncte), Earnesia Williams dar şi antrenorul Theodosios Paralikas au revenit în ţară încă de duminică seara. Cea de-a treia jucătoare de peste Ocean, Starr Fairbanks a fost dată jos din avion din cauza vremii nefavorabile din nordul SUA şi va reveni în România pe 11 ianuarie. Primul antrenament din 2014 a avut loc luni de la ora 18.30. Echipa gălăţeană va susţine primul joc oficial pe 18 ianuarie, la Bucureşti, cu Rapid.

 

Naţionala feminină a României condusă de gălăţeanul Florin Nini s-a reunit în oraşul nostru

16_romina_Rom


În cursul serii de joi, în oraşul de la Dunăre a avut lot reunirea Naţionalei de senioare a României. Antrenorii Florin Nini şi Alin Alexandru Radu au convocat pentru această acţiune un lot lărgit de 17 jucătoare: Gabriela Mărginean (Universitesi Istanbul BGD SK - Turcia), Anita Meszaroş (Reims BF - Franţa), Claudia Pop (CB Santa Maria - Ecuador), Elisabeth Pavel (Flying Foxes Viena - Austria), Hanna Demeter (PEAC Pecs - Ungaria), Cristina Bigică (Golden Eagles Merquette University - SUA), Anne Marie Pârău (CSU Alba Iulia), Gabriela Cursaru (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Gabriela Munteanu (Olimpia CSU Braşov), Romina Filip ( Phoenix Galaţi), Andreea Orosz (CSM Satu Mare), Alina Crăciun (Univ. Vasile Goldiş ICIM Arad), Adina Stoiedin (BCM Danzio Timişoara), Dora Ardelean (BCM Danzio Timişoara), Sonia Ursu (Olimpia CSU Braşov), Anca Şipoş (CSBT Alexandria), Cristiana Cutaş (CSM Satu Mare). Tricolorele vor avea cartierul general la Galaţi în perioada 16-27 mai. România, care este calificată direct la Eurobasket Women 2015, competiţie ce va fi găzduită în ţara noastră şi Ungaria, va începe seria amicalelor. Pe 23-24 mai va avea loc dubla cu Moldova, programată în sala Polivalentă Dunărea. Apoi România va întâlni Bulgaria (29 mai, la Samokov) şi Macedonia (30-31 mai la Kavadarsi).

 


Pagina 14 din 86