Echipa gălăţeană s-a desprins în ultimul sfert

29 phoenix

În sala Voievod Litivoi din Tg. Jiu s-a disputat sâmbătă seara partida Energia – Phoenix Galaţi, din cea de-a doua etapă din faza a doua a sezonului regulat din grupa 7-12. Cu câteva ore înainte de joc, gorjenii s-au despărţit şi de antrenorul Hristu Şapera şi păreau să nu emită pretenţii. Distribuţiile de start au fost: Horne, Danys, Andrei, Aktaş, Şanta, pentru gazde, respectiv Rohde, Threatt jr., Pesic, Bojovic şi Petică, la oaspeţi. Energia a intrat hotărâtă pe teren, Horne, Şanta şi Danys au înscris cu mare uşurinţă ceea ce a făcut ca tabela să arate 21-7 (min.8). Gălăţenii s-au trezit la realitate, au început cursa de urmărire şi Lemyk şi-a adus echipa în avantaj pentru prima dată, scor: 31-32 (min.18). Gorjenii au intrat la vestiare cu un avantaj minin pentru ca apoi să pornească cu un ecart de 8-0 şi după o nouă reuşită a lui Horne să se desprindă la 11 puncte, scor 54-43 (min.24). Conducătorul de joc de la Phoenix, Threatt jr., ajutat de Bojovic şi-au ţinut echipa în joc prin coşurile care au scuturat plasa din afara semicercului. Cu o bancă mai lungă decât adversarii, echipa antrenată de Florin Nini a preluat definitiv iniţiativa în ultimul sfert, s-a desprins la 11 puncte cu trei minute înainte de final şi a obţinut o victorie muncită care le dă speranţe la play-off. Rezultat final: Energia Tg. Jiu – Phoenix Galaţi 81-89 (21-12, 20-28, 24-22, 16-27). Lotul echipei gălăţene: Taylor Rohde 2 puncte, 6 recuperări, 0 pase decisive, 2 intercepţii; Jay Threatt jr. (26 p, 3, 7, 1); Milos Pesic (8 p, 7, 4, 0); Milos Bojovic (20 p, 10, 5, 3); Andrei Petică (10 p, 2, 0, 1); Yaroslav Lemyk (16 p, 5, 1,1); Stephen Sir (3 p, 0, 2, 0); Alin Borşa (4 p, 5, 0,0); Iosif Pîrlog (0, 1, 2,0); Robert Bolobiţă; Andrei Sava. Echipa noastră se menţine pe locul IX şi va juca etapa viitoare pe teren propriu un meci foarte important cu BCM U Piteşti (5 martie, ora 19.00)  

 
11 phoenix lps 1611 phoenix lps 18

Campionatul Naţional de baschet pentru juniori a programat la sfârşitul săptămânii trecute partidele celei de-a IV-a etape din faza a II-a de calificare. Cele două echipe gălăţene de la Phoenix LPS au obţinut victorii pe linie. La Under 18, echipa condusă de Gelu Cazanoschi şi Tudose Teodoraşcu a jucat pe teren propriu cu CSS Unirea Iaşi. Băieţii noştri au continuat seria evoluţiilor bune şi au mai bifat o victorie clară, fiind ca şi calificaţi la turneul semifinal. Rezultat final: Phoenix LPS Galaţi - CSS Unirea Iaşi 97-63. Din echipa gălăţeană s-au remarcat: Vladimir Cojocaru, Robert Florea, Dan Feraru, Adrian Ţocu şi Vlad Gheţău. Cu maxim de puncte, gălăţenii ocupă locul II în clasament. Etapa viitoare va avea loc derbiul pentru fotoliul de lider: ACS 4 Sports Agronomia - Phoenix. Exemplul lor a fost urmat duminică şi de colegii mai mici, de la Under 16 care au primit vizita celor de la Phoenix Constanţa. Echipa gălăţeană a strâns rândurile, a fost mai unită ca niciodată şi a învins la 27 de puncte, o victorie foarte importantă care îi readuce în lupta pentru calificarea în grupa 1-16. Rezultat final: Phoenix LPS - Phoenix Constanţa 69-42. Antrenorul Gelu Cazanoschi a ţinut să-i remarce pentru prestaţia avută pe: Matei Stan, Cezar Bănescu, Teodor Vlad, Victor Moşolea, Tudor Negoiţă, Valentin Lupu, Alexandru Patko. Cu 6 puncte, echipa noastră se află pe locul III şi va juca runda viitoare în deplasare cu CSS Tulcea.

 

_04_phoenix_lps_16

      Campionatul Naţional de baschet juniori a programat partidele unei noi etape din faza de calificare. Selecţionata Phoenix -LPS ţine steagul în competiţiile masculine. La Under 16, echipa gălăţeană pregătită de Gelu Cazanoschi şi Tudose Teodoraşcu au jucat la Iaşi cu CSS Unirea Iaşi. După un meci dramatic, gălăţenii, care s-au mobilizat foarte bine, s-au impus la limită, scor 73-72. S-au remarcat: Alexandru Patko, Victor Moşolea, Tudor Negoiţă şi Teodor Vlad. Phoenix a obţinut prima victorie şi a intrat în cursa pentru calificarea în faza următoare. Colegii de la Under 18 au jucat în Capitală cu ACS Dan Dacian. Deşi au făcut un meci slab, după afirmaţiile antrenorului Gelu Cazanoschi, băieţii noştri au învins, scor final: 68-53, obţinând a treia victorie consecutivă din grupa de calificare prin care se mai apropie cu un pas de turneul semifinal. Din tabăra învingătorilor o evoluţie bună au avut: Vladimir Cojocaru şi Andrei Geangu. La Under 18 feminin, echipa gălăţeană a fost învinsă de CSS Ploieşti, scor 41-70. Etapa viitoare, echipele gălăţene vor juca astfel: cu CSS Unirea Iaşi (U 18 masculin), cu CSS 1 Phoenix Constanţa (U 16 masculin), ambele pe teren propriu. Fetele au jucat în devans.

 

Romina Filip va juca pentru România în Bosnia Herţegovina

24 romina romania

Miercuri seară, la Tuzla va avea loc partida din preliminariile Campionatului European de Baschet femin 2017 dintre Bosnia Herţegovina şi România. Printre tricolore, de data aceasta o regăsim şi pe Romina Filip, căpitanul de la Phoenix, care o înlocuieşte pe Florina Paşcălău, accidentată sâmbătă. „Mă bucur că Romina Filip a prins primul 12, îşi merita locul cu prisosinţă, a muncit pentru el foarte mult. Ultimul sezon a fost de departe cel mai bun din cariera căpitanului echipei noastre, prin prezenţa în Naţionala României culege roadele muncii din cei trei ani petrecuţi la Phoenix, ea făcând parte din acele jucătoare pentru care a contat foarte mult evoluţia sportivă într-un proiect de durată”, ne-a declarat managerul clubului gălăţean Alexandru Stanciu. Romina a fost o prezenţă constantă în lotul lărgit al României, dar din diverse motive a privit precedentele meciuri din tribună. La pregătiri a participat şi Hanna Demeter, o jucătoare de perspectivă care cu siguranţă va debuta şi ea în cel mai scurt timp pe plan internaţional. România face parte din grupa H unde a înregistrat rezultatele: 67-65 cu Bosnia Herţegovina, 78-77 cu Israel, 45-56 cu Turcia şi se poziţionează pe locul doi, cu şanse mari de calificare. Tricolorele vor mai disputa două meciuri în acest an: cu Israel (19 noiembrie, acasă) şi cu Turcia (23 noiembrie, deplasare).

 

Gălăţenii au condus cu 19 puncte în sfertul trei, au fost egalaţi dar au câştigat

 

22 PHOENIX MASCULIN

 

Echipa condusă de Florin Nini şi Bogdan Bălănică a debutat în faza a doua a campionatului în sala Dunărea unde a întâlnit pe BC SCM Timişoara. Distribuţiile de start au fost: Rohde, Threatt jr., Pesic, Bojovic, Petică respective Djapa, Jeremic, Veselinov, Dundjerski, Milencovici. Cu experimentaţii Bojovic şi Pesic precişi în aruncări, Phoenix a controlat primul sfert pe care l-a încheiat în avantaj, scor 21-14. Lemyk a spart gheaţa în sfertul doi şi diferenţa a crescut la 9 puncte. Dundjerski şi Djapa au dat semnalul revenirii şi echipa din Banat a preluat conducerea, scor 29-31 (min. 15). Bojo şi-a făcut treaba şi gălăţenii au intrat la vestiare cu plus opt pe tabelă. După pauză, gazdele au ieşit foarte motivate, au început în forţă şi după ce Pîrlog a scuturat plasa din afara semicercului, s-au desprins la 19 puncte, scor 63-44 (min.28). Timişorenii, care au început ultimul sfert cu un ecart de 7-0, nu s-au predat, Djapa şi Jeremic au marcat două coşuri consecutive de 3 puncte şi au adus suspansul, scor: 68-68 (min.36). Finalul a aparţinut băieţilor lui Florin Nini, care deşi l-au pierdut pe Bojovic eliminat pentru 5 greşeli personale, în aceeaşi situaţie aflânduse şi Djapa din tabăra oaspete, au dat dovadă de luciditate şi au sprintat spre o victorie grea dar absolut meritată ce le menţine intacte şansele pentru play-off. Rezultat final: Phoenix Galaţi – BC SCM Timişoara 80-76 (21-14, 24-23, 20-17, 15-22). Lotul folosit de echipa gălăţeană: Jay Threatt jr. 8 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive, 4 intercepţii; Milos Pesic 20 p, 12 r., 5, 2; Milos Bojovic 20 p, 2, 7, 4; Taylor Rohde - 4 recuperări; Andrei Petică 2 p, 3, 1; Yaroslav Lemyk 23 p, 4, 1; Djordje Tresac 2 p, 2; Iosif Pîrlog 5 p, 1, 2; Alin Borşa - o recuperare. Phoenix se menţine pe locul IX cu 32 de puncte şi va juca etapa viitoare în deplasare cu Energia Tg. Jiu.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/phoenix/public_html/templates/gk_icki_sports/html/pagination.php on line 129


Pagina 14 din 139