16_cherise_0

Nou promovata CS Phoenix Galaţi a pornit la drum practic cu o echipă nouă. Campania de transferări din vară -toamnă a fost numeroasă dar încet încet au început să apară şi rezultate. Fără îndoială, la sfârşitul turului, liderul echipei gălăţene este Cherise Daniel, care a avut în turul de campionat statistici impresionante: 472 minute total jucate (13 meciuri) şi următoarele medii: 36,3 minute, 23,2 puncte, pase decisive şi 18,3 indicele de eficienţă. Foarte simpatică, jucătoarea de peste Ocean ne-a acordat un interviu în exclusivitate.

16_cherise_1

- Cine este este idolul tău în baschet?
Trebuie să spun că idolul meu în baschet este Dwayne Wade. Îmi place cum evoluează tot meciul şi că joacă „tare”!

- Ce crezi despre Phoenix, despre Galaţi şi România?
Îmi place aici la Galaţi. Am fost foarte bine primită de către jucătoare şi echipa antrenorială, dar şi de fani! Este o plăcere să joc baschet aici şi asta este important pentru mine. Şi oraşul este interesant şi deşi nu cred că mulţi oameni sunt obişnuiţi cu americanii, până acum au fost clipe plăcute.

- Care sunt hobby-urile tale?
Cumpărături, să privesc baschet şi fotbal american şi să îmi petrec timpul cu familia şi prietenii.

- Cum îţi petreci timpul liber?
Relaxându-mă. Privind unele din show-urile şi filmele mele favorite şi luând legătura cu toţi cei de acasă.

- Cum/unde ţi-ai petrecut sărbătorile?
În Columbus, Ohio şi am avut o mare petrecere de Crăciun cu familia, am avut nişte clipe minunate. Am mâncat multe feluri de mâncare care mi-au lipsit. Şi a fost bine să-i revăd pe toţi şi, bineînţeles, ceva cumpărături.

- Care sunt dorinţele tale pentru 2014?
Îmi doresc pentru mine dar şi pentru toată echipa multă sănătate, să avem o a doua jumătate a campionatului cât mai bună şi să ne bucurăm de viaţă!

- Ce mesaj ai pentru fanii Phoenix?
A fost o plăcere să joc aici. Cei mai buni fani pe care i-am avut în cei patru ani de baschet în străinătate. Sunt zgomotoşi şi foarte buni. Noi toate apreciem toată dragostea şi sprijinul lor şi aştept cu nerăbdare cât mai multe meciuri acasă în acest sezon.

16_cherise_3

Cherise Daniel - Carte de vizită
Post: Guard (fundaş)
Înălţime: 180 cm
Data naşterii: 20.12.1987 - Ohio
A jucat pentru: Montijobanda (Portugalia) - 2012-2013, Chennitz (Germania) - 2011-2012, Quakanbrueck (Germania) - 2010-2011, Ohio St. (NCAA) - 2006 -2010

 

19_phoenix_16

       Echipa feminină de Under 16 a CS Phoenix LPS Galaţi a ajuns în fazele superioare ale competiţiei naţionale. Formaţia pregătită de antrenorul Tudose Teodoraşcu, în a cărei componenţă fac parte Bianca Nini şi Andreea Creţu (jucătoare care au debutat şi la senioare), va evolua, în perioada 21-25 mai, la Alexandria, la turneul final.
       Phoenix Galaţi a fost repartizată în Seria F, alături de ACS Champions, LAPI Dej, CSU Cuadripol Braşov. În această ordine vor fi desfăşurate şi cele trei partide pe care echipa gălăţeană le va avea de disputat. La finalul acestei faze, primele două clasate vor evolua cu primele două din Seria G (locul unu cu locul doi şi locul doi cu locul unu), din care fac parte CSS Alexandria (gazda turneului), CS Napoca Baschet School, CSS Sibiu şi CSS Bega Timişoara. Apoi, câştigătoarele celor două partide se vor întâlni în marea finală.
      De remarcat faptul că Phoenix Galaţi U16 feminin deţine recordul de diferenţă de scor al sezonului, atât la partidele de pe teren propriu, cât şi la cele din deplasare: 110 - 29, acasă, cu CSS 1 Constanţa, respectiv, 110  - 24, în deplasare, contra ACSB Raptors.

 

18_phoenix_mini

         Echipa de minibaschet (Under 12) a clubului Phoenix a participat, în weekend, la un turneu amical, cu echipele similare ale grupărilor: CSS Tulcea (clubul gazdă), CSS Buzău şi CSS LPS Focşani.
       Formaţia pregătită de Cătălin Ştefănescu a obţinut două succese, la un punct diferenţă cu CSS Tulcea şi la şase puncte diferenţă cu CSS LPS Focşani. În partida cu CSS Buzău, echipa gălăţeană a cedat la o diferenţă de patru puncte. Doi baschetbalişti gălăţeni au fost printre premianţii turneului. Rareş Mihail a fost ales pentru cel mai tehnic jucător al turneului, iar Alexandru Duţă a fost ales MVP-ul competiţiei.
      Antrenorul Cătălin Ştefănescu s-a declarat mulţumit de performanţa elevilor săi: „Sunt mulţumit de cum au decurs lucrurile şi cum s-au prezentat copiii. Din păcate, au fost şi ceva absenţe, n-am avut tot lotul, unii dintre ei fiind în perioada tezelor şcolare”.

 

„Returul va fi mai dificil dar sunt încrezător că fetele vor confirma şi vor juca mai bine”

15_primul_antrenament_2014_007

Cea de-a treia americancă din lotul echipei pregătită de Theodosios „Sakis” Paralikas şi Cătălin Ştefănescu, Starr Fairbanks, a revenit sâmbătă în Galaţi iar luni seara a participat la antrenament alături de coechipierele sale. Echipa gălăţeană a intrat în linia dreaptă cu pregătirea în vederea startului returului Ligii Naţionale. „În primul rând aş dori să urez tuturor un an nou fericit şi multă sănătate. Trebuie să spun că suntem foarte fericiţi deoarece pentru prima dată anul acesta avem toate jucătoarele sănătoase. Asta este foarte bine pentru că ne vom putea antrena mai bine şi mai mult. Trebuie să admit că a doua parte a campionatului va fi mult mai dificilă pentru echipa noastră. Sunt încrezător totuşi că fetele vor confirma şi vor juca chiar mai bine decât în prima parte. Singurul lucru pe care îl avem de făcut este să ne menţinem sănătoşi şi să continuăm să ne dezvoltăm ca jucătoare şi ca echipă”, ne-a declarat antrenorul Theodosios „Sakis” Paralikas.
La jumătatea sezonului regulat, Phoenix ocupă poziţia a VIII-a în clasament cu 19 puncte. Cherise, Andra, Romina, Florentina &Co vor juca primele două jocuri din retur în deplasare: cu Rapid Bucureşti (18 ianuarie) şi cu CSM U Oradea (25 ianuarie). Primul joc în faţa propriilor suporteri va fi cel programat pe 29 ianuarie cu Olimpia CSU Braşov (sala Polivalentă Dunărea, ora 18.00)

 

Baschetbalistele de la Phoenix au revenit la antrenamente

08_phoenix_bun

Nou promovata CS Phoenix Galaţi a încheiat turul de campionat în Liga Naţională de Baschet feminin pe locul VIII, ultima poziţie care asigură prezenţa în play-off. După o vacanţă scurtă dar binemeritată, antrenorul grec Theodosios „Sakis” Paralikas a sunat luni seara adunarea în vederea pregătirii returului de campionat. „Am avut un tur de campionat bun şi ne dorim să continuăm pe aceeaşi linie. Mă bucur că nu avem probleme cu banii şi am reuşit să ne păstrăm toate jucătoarele. Consider că ne-am format un lot competitiv, avem o echipă omogenă capabilă să mai producă surprize. Suntem conştienţi că bătălia nu va fi uşoară dar cu toţii vom munci să ne calificăm în play-off, ceea ce ar fi o performanţă extraordinară la debutul în Ligă şi un motiv de mulţumire pentru Primărie şi Consiliul Local, care ne-au sprijinit şi pe care ni-i dorim în continuare alături de noi”, ne-a declarat Alex Stanciu, managerul clubului gălăţean. Stranierele Cherise Daniel, principala marcatoare din LNBF (301 puncte), Earnesia Williams dar şi antrenorul Theodosios Paralikas au revenit în ţară încă de duminică seara. Cea de-a treia jucătoare de peste Ocean, Starr Fairbanks a fost dată jos din avion din cauza vremii nefavorabile din nordul SUA şi va reveni în România pe 11 ianuarie. Primul antrenament din 2014 a avut loc luni de la ora 18.30. Echipa gălăţeană va susţine primul joc oficial pe 18 ianuarie, la Bucureşti, cu Rapid.

 


Pagina 14 din 86