08_beatrice

          La prima participare din istoria clubului în eşalonul de elită, echipa pregătită de Theodosios „Sakis” Paralikas şi Cătălin Ştefănescu a avut o comportare bună şi s-a clasat pe locul IX. Pentru sezonul următor, obiectivele vor fi altele, clasarea în partea superioară a ierarhiei şi pentru asta conducerea clubului caută în această perioadă să formeze o echipă competitivă. Managerul Alex Stanciu a anunţat că jucătoarea Beatrice Alaiba, una din piesele de bază din angrenajul echipei în sezonul trecut, a semnat un nou contract cu gruparea gălăţeană valabil pentru un an. „Imediat dupa terminarea campionatului am fost deja în tratative cu Phoenix Galaţi, unde am şi semnat la scurt timp. Decizia mea este una benefică pentru mine, prin simplul fapt că aici au fost oameni care s-au ocupat de mine şi m-au ajutat să progresez. Vreau să am un sezon cât mai bun pentru a-mi ajuta echipa  să ne atingem obiectivele”, a declarat jucătoarea cu nr.21 (13) de la echipa noastră. Beatrice a avut următoarele statistici în sezonul 2013-2014: 26 jocuri, 150 de puncte, 33 pase decisive, 112 recuperări şi un indice de eficienţă de 5,73. Sezonul 2014-2015 va debuta cu turul I din Cupa României (20 şi 24 septembrie). Liga Naţională are programată runda inaugurală pe 27 septembrie.

 

 

15_phoenix_13

Timp de trei zile, Buzãul a gãzduit primul turneu la categoria Under 13 masculin. Din seria noastrã fac parte formatiile: Phoenix LPS 1, Phoenix LPS 2, ambele din Galati, CSS Unirea Iasi, Phoenix Constanta, CSM 2007 LPS Focsani si CS Miandra Buzãu.

Phoenix LPS 1, echipã condusã de pe bancã la acest turneu de Andrei Maxim s-a descurcat destul de bine si a obtinut trei victorii si a pierdut douã jocuri la mare luptã. Rezultate înregistrate: 86-26 cu Phoenix LPS 2, 59-62 cu Phoenix Constanta, 67-70 cu Unirea Iasi, 82-58 cu Miandra Buzãu si 54-32 cu CSM 2007 LPS Focsani. Lotul utilizat: Alexandru Patko, Bogdan Cristea, Alexandru Dutã, David Apostu, Rares Gârneatã, Andrei Trandafir, Mihai Florea, Teodor Mãnãilã, Vasile Lazãr, Mihnea Neagu.

Cea de-a doua echipã înscrisã în competitie, care a fost formatã din copii nãscuti 2004 si pregãtitã de Cristi Bulete si-a atins scopul si a cãpãtat experientã în ciuda înfrângerilor pe linie: 15-74 cu Miandra Buzãu, 16-58 cu CSM 2007 LPS Focsani, 16-65 cu Phoenix Constanta si 37-81 cu Unirea Iasi. Cel de-al doilea turneu va avea loc peste douã sãptãmâni.

 

14_PHOENIX_LPS_16

        De vineri si pânã duminicã, la Brãila s-a desfãsurat primul turneu din prima fazã a Campionatului National de baschet Under 16. La start s-au aliniat sase formatii: Phoenix LPS 1, Phoenix LPS 2, CSS Unirea Iasi, Triumph Rãdãuti, CSS Bacãu si Cuza Sport Brãila. Prima echipã a clubului nostru si-a depus candidatura la sefia seriei, câstigând toate cele cinci meciuri disputate: 99-28 cu Phoenix LPS 2, 78-46 cu CS Cuza Sport Brãila, 82-17 cu Triumph Rãdãuti, 78-46 cu CSS Unirea Iasi, 80-48 cu CSS Bacãu. Antrenorii Gelu Cazanoschi si Tudose Teodorascu au folosit lotul: Vlad Ghetãu, Geani Frumusanu, Adrian Tocu, Ionut Ionitã, Vladimir Cojocaru, Valentin Gugoasã, Andrei Geangu, Eduard Marchidan, Alexandru Stanculea, Vlad Rusu, Teodor Vlad, David Dumitru, Teodor Munteanu, Sebastian Diaconescu.

        Phoenix LPS 2, care a prezentat o garniturã formatã din copii nãscuti în anul 2000, a pierdut toate meciurile jucate dar replica datã unor adversari mai mari cu 1-2 ani a fost una bunã. Rezultate: 28-99 cu Phoenix LPS 1, 62-88 cu CSS Bacãu, 60-76 cu Cuza Sport, 28-57 cu Triumph Rãdãuti, 41-55 cu Unirea Iasi. Antrenorul Cãtãlin Stefãnescu i-a evidentiat pe: Cezar Bãnescu, Iulian Tocu, Victor Mosolea, Sorin Fotache, Matei Stan, Angelo Tãnase. Cel de-al doilea turneu va avea loc în perioada 26-28 septembrie.

 

08_phoenix_necula

       Echipa gălăţeană, care a terminat pe locul IX primul sezon din istoria clubului în Liga Naţională de Baschet Feminin, a făcut deja un pas şi a trimis prima cererea de înscriere în ediţia de campionat 2014-2015. Dar cel mai important lucru din această perioadă este faptul că cei din conducerea administrativă s-au pus serios pe treabă şi au perfectat un prim transfer. Este vorba de Gabriela Necula, 23 ani, 187 cm, care evoluează pe postul de pivot şi a mai evoluat în carieră la Poli Iaşi, Olimpia Braşov şi Danzio Timişoara. „Am continuat politica clubului nostru de repatriere a  jucătoarelor gălăţene. Gabi, este o jucătoare tânără, care sezonul trecut a îmbrăcat tricoul lui BCM Danzio Timişoara, am urmărit-o şi noi dar şi ea a fost încântată de ce am realizat în primul an în LNBF, aşa că am vorbit aceeaşi limbă şi am semnat contractul pentru o perioadă de doi ani. Suntem în discuţii avansate şi cu alte jucătoare românce dar şi de peste Ocean, în cel mai scurt timp le vom şi nominaliza”, ne-a declarat Alex Stanciu, managerul clubului Phoenix.

08_phoenix_necula_2

 

            „În primul rând sunt gălăţeancă şi e o plăcere să mă întorc acasă, să joc pentru oraşul meu. Am semnat deja contractul şi sunt nerăbdătoare de începerea noului campionat! Ştiu că Phoenix este o echipă tânără, formată în majoritate din gălăţence,şi sunt sigură că o să ne motivăm şi o să luptăm împreună pentru îndeplinirea obiectivului”, a precizat Gabriela Necula.
Reunirea lotului va avea loc după 10 august. Sezonul va debuta pe 20 septembrie cu turul I din Cupa României, urmând ca la o săptămână să se reia şi campionatul.

 

31_phoenix_final_1

Baschetul feminin gălăţean a revenit în prim plan, după 13 ani de absenţă, prin echipa Phoenix, care a promovat în eşalonul de elită. Chiar dacă activează la Energia Rovinari, mentorul clubului din oraşul nostru Florin Nini împreună cu o întreagă echipă de tineri ambiţioşi au pus vara trecută bazele unui proiect ambiţios. Echipa a fost reconstruită din temelii, fiind transferate multe jucătoare noi: gălăţencele Beatrice Alaiba şi Florentina Ardeleanu, internaţionalele Andra Ionescu şi Romina Filip dar şi americancele Cherise Daniel, Earnesia Williams şi Starr Fairbanks şi gemenele Bianca şi Denisa Fota, lângă care au fost promovate din pepiniera proprie Bianca Nini şi Andreea Creţu, internaţionale Under 16, Mihaela Hurduc, Andreea Şoptică, Alexandra Graur, Miruna Dudceac.

Revelaţia turului

31_phoenix_f_2
Chiar dacă a debutat cu o înfrângere pe teren propriu în faţa Rapidului, pe care o punem doar pe lipsa de omogenitate, echipa pregătită de Theodosios Sakis Paralikas ajutat de Cătălin Ştefănescu, Andrada Miron şi Adriana Iacob, a fost considerată revelaţia turului pe care l-a încheiat cu şase victorii: CSM U Oradea, Nova Vita Tg. Mureş (în deplasare), SCM CSS Craiova, CSM Satu Mare, U Cluj Napoca, BCM Danzio Timişoara şi pe locul VIII. Cu o evoluţie de excepţie, Cherise Daniel s-a instalat detaşat în fruntea topului marcatoarelor.

Blestemul accidentărilor

31_phoenix_3


Gălăţencele au început partea a doua a campionatului cu o revanşă în Giuleşti, dar apoi au capotat surprinzător la Oradea. În etapa treia, la Galaţi a poposit Olimpia CSU Braşov, care sprijinită substanţial de arbitrii a câştigat nemeritat. Au urmat două victorii logice cu Nova Vita şi Craiova. Din păcate, blestemul accidentărilor ne-a pus capac, după ce rând pe rând au „căzut” Romina Filip, Florentina Ardeleanu, Andra Ionescu, Cherise Daniel şi Earnie Williams. Fetele noastre au fost aproape să furnizeze o surpriză în confruntarea cu CS BT Alexandria, de pe teren propriu, când au cedat greu în ultimele trei minute după ce au pierdut-o pentru tot restul sezonului pe Cherise. Chiar şi în aceste condiţii, Phoenix nu a dezarmat a câştigat conform graficului la Cluj Napoca dar a pierdut dramatic în antepenultima etapă la Timişoara, scor  75-76, cu un coş de 3 puncte a lui Pesovic din ultima secundă. Echipa gălăţeană a terminat primul sezon în LN din istoria clubului pe locul IX cu 36 de puncte.

31_phoenix_final_4


„Sezonul 2013-2014 a fost unul aparte pentru familia Phoenix care şi-a lărgit orizonturile şi a făcut o figură neaşteptată în prima Ligă de Baschet Feminin,  atingându-şi obiectivul la cel mai înalt nivel, clasându-se pe locul IX din 14 echipe participante. Un an greu din care avem multe de învăţat, în care atât fetele cât şi întreg staff-ul tehnic şi managerial au fost puşi la încercare de accidentări sau meciuri pierdute din varii motive, din păcate unele nu au ţinut de noi şi, mai ales de un ultim meci important pierdut în ultima secunda, astfel ratând calificarea în play-off. Ţin să le mulţumesc tuturor celor angrenaţi în acest fenomen, o întreagă familie care a pus umărul la aceste realizari. De- asemeni, vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor susţinătorilor echipei Phoenix, care au
răspuns prezent la fiecare meci şi au susţinut atât la bine, cât şi la greu, într-un număr mare. Acest an competiţional a început cu inaugurarea Sălii Sporturilor Dunărea(cu o capacitate de 1500 locuri ) şi, de-a lungul anului o medie de 1000 de spectatori ce ne-au fost alături din primul an de activitate la cel mai inalt nivel. Totodată, vreau să mulţumesc Primăriei Municipiului Galaţi, singurul susţinător financiar, fără de care acest fenomen nu ar fi fost reactivat în oraşul nostru după 13 ani. Mai trebuie să mulţumesc Federaţiei Române de Baschet şi Casei de Cultură a Sindicatelor, o colaborare ce încântă privirile spectatorilor prin activitatea majoretelor de la „Black Dance”. Avem un început de drum promiţător, dar în acelaşi timp o răspundere mare. Cu un plan de acţiune pe 5 ani bine pus la punct, cu multă muncă dar şi o susţinere financiară pe măsură vom reuşi să performăm şi sa ne autodepăşim de la an la an”, a concluzionat managerul clubului nostru, Alexandru Stanciu.

31_phoenix_f_5

 


Pagina 14 din 97