This text will be replaced by the flash music player.

Numar Vizitatori
   
Acasa |Galerie Foto |Contact
 
 
B.C. PHOENIXAntrenorii PHOENIX GalatiEchipele PHOENIX GalatiRezultate si PalmaresProiecte PHOENIXOrar si Inscrieri
  Phoenix Magazin  
PHOENIX Basketball Camp
IMPLICA-TE!
     
 
     REZULTATE
    
26.05.2010

Valoarea individuală şi-a spus cuvântul

Juniorii mari de la Phoenix LPS se vor bate pentru o medalie la turneul final

  Campionatul Naţional de baschet masculin la Under 18 a programat în aceste zile partidele din cadrul turneului semifinal. La Ploieşti şi-au dat întâlnire echipele din seria a II-a: CSS Târgovişte, CSS Ploieşti, Phoenix LPS Galaţi, CSS 6 Dinamo Bucureşti, Colegiul Naţional Aurel Vlaicu Bucureşti, CSS Unirea Iaşi. Lupta sub panou a fost aprigă, fiecare echipă făcându-şi calculele sale în ceea ce priveşte şansele de a accede în ultima fază a competiţiei. La final, doar primele patru clasate au obţinut biletele pentru turneu final ce se va disputa la Timişoara, în perioada 2-6 iunie. Baschetbaliştii antrenaţi de Florin Nini au reuşit să termine pe primul loc turneul semifinal, după ce au înregistrat rezultatele: 87-79 cu CSS Ploieşti, 70-51 cu Aurel Vlaicu, 83-88 cu CSS Târgovişte, 68-57 cu Dinamo şi 61-50 cu Unirea Iaşi. „Un turneu de uzură, în care s-a resimţit o stare de oboseală după finala Naţionalelor şcolare, unde am luat aurul. Nu am excelat, dar am reuşit să ne scoatem pe valoarea individuală. La ultimul joc cu Iaşiul, am demonstrat că suntem o echipă puternică, care se mobilizează atunci când trebuie. Urmează o săptămână de refacere dar şi de făcut ultimele retuşuri. Obiectivul pe care ni l-am fixat, este obţinerea unei medalii”, a concluzionat Florin Nini. Lotul folosit a fost: Horia Cristiean, Andrei Lupuşoară, Gabriel Negoiţă, Andrei Petică, Robert Bolobiţă, Alexandru Lefter, Paul Mărăoru, Alexandru Pădineanu, Mihai Pânzaru, Doru Lupu, Victor Neguţ, Cătălin Nazâru. Cele opt echipe care se vor bate pentru medalii au fost repartizate astfel: CSS Bega Timişoara, CSS Unirea Iaşi, LPS Bihor Oradea, Colegiul Aurel Vlaicu (seria A); Phoenix LPS, U Mobitelco Cluj, CSS Ploieşti, CSS Sibiu (seria B).

Clasament turneu semifinal

1. PHOENIX LPS GALAŢI 5 4 1 369:325 9 puncte

2. CSS Unirea Iaşi 5 4 1 383:349 9

3. CSS Ploieşti 5 3 2 421:323 8

4. Colegiul Aurel Vlaicu 5 2 3 384:380 7

5. CSS Târgovişte 5 2 3 381:395 7

6. CSS 6 Dinamo 5 0 5 305:385 5

 10.05.2010

Si-au depasit obiectivul

Juniorii mari de la Phoenix LPS se vor bate pentru o medalie la turneul final

            Campionatul National de baschet masculin la Under 18 a programat în aceste zile partidele din cadrul turneului semifinal. La Ploiesti si-au dat întâlnire echipele din seria a II-a: CSS Târgoviste, CSS Ploiesti, Phoenix LPS Galati, CSS 6 Dinamo Bucuresti, Colegiul National Aurel Vlaicu Bucuresti, CSS Unirea Iasi. Lupta sub panou a fost apriga, fiecare echipa facându-si calculele sale în ceea ce priveste sansele de a accede în ultima faza a competitiei. La final, doar primele patru clasate au obtinut biletele pentru turneu final ce se va disputa la Timisoara, în perioada 2-6 iunie. Baschetbalistii antrenati de Florin Nini au reusit sa termine pe primul loc turneul semifinal, dupa ce au înregistrat rezultatele: 87-79 cu CSS Ploiesti, 70-51 cu Aurel Vlaicu, 83-88 cu CSS Târgoviste, 68-57 cu Dinamo si 61-50 cu Unirea Iasi. „Un turneu de uzura, în care s-a resimtit o stare de oboseala dupa finala Nationalelor scolare, unde am luat aurul. Nu am excelat, dar am reusit sa ne scoatem pe valoarea individuala. La ultimul joc cu Iasiul, am demonstrat ca suntem o echipa puternica, care se mobilizeaza atunci când trebuie. Urmeaza o saptamâna de refacere dar si de facut ultimele retusuri. Obiectivul pe care ni l-am fixat, este obtinerea unei medalii”, a concluzionat Florin Nini. Lotul folosit a fost: Horia Cristiean, Andrei Lupusoara, Gabriel Negoita, Andrei Petica, Robert Bolobita, Alexandru Lefter, Paul Maraoru, Alexandru Padineanu, Mihai Pânzaru, Doru Lupu, Victor Negut, Catalin Nazâru. Cele opt echipe care se vor bate pentru medalii au fost repartizate astfel: CSS Bega Timisoara, CSS Unirea Iasi, LPS Bihor Oradea, Colegiul Aurel Vlaicu (seria A); Phoenix LPS, U Mobitelco Cluj, CSS Ploiesti, CSS Sibiu (seria B).

Clasament turneu semifinal 1. PHOENIX LPS GALATI 5 4 1 369:325 9 puncte 2. CSS Unirea Iasi 5 4 1 383:349 9 3. CSS Ploiesti 5 3 2 421:323 8 4. Colegiul Aurel Vlaicu 5 2 3 384:380 7 5. CSS Târgoviste 5 2 3 381:395 7 6. CSS 6 Dinamo 5 0 5 305:385 5.

 

Revansa in fata Olimpiei se amana pentru turneul semifinal

Calificare meritata

            Timp de trei zile, la sala LPS din urbea noastra s-a disputat ultimul turneu din cadrul primei faze a Campionatului National de baschet pentru junioare II. Grupa A 4 a aliniat la start patru formatii: Phoenix Paneurogal, Olimpia Bucuresti, LPS Galati si BC Star Bucuresti.
            In ultima zi, duminica s-a lamurit situatia fiind cunoscute câstigatoarea seriei si ultima formatie calificata pentru turneul semifinal. Partida inaugurala a adus fata in fata pe Olimpia si Phoenix Paneurogal. Derbiul seriei a fost viu disputat si cu numeroase rasturnari de situatie pe tabela de marcaj. Fetele lui Mugurel Lepadatu au inceput extrem de motivate, dornice sa-si ia revansa in fata bucurestencelor dupa infrângerea din urma cu o saptamâna. Dupa primele doua minute, scorul inregistrat a fost 6-0, prin punctele realizate de principala marcatoare a galatencelor, Iulia Raileanu. Un avantaj hotarâtor cu care s-a si incheiat primul sfert. Bucurestencele nu se predau, revin in joc si la pauza mare au intrat cu un avantaj minim. Partida capata accente dramatice, cele doua rivale merg cap la cap.
            Diferenta in favoarea oaspetelor s-a facut in ultimul sfert când galatencele au fost doborâte de presiunea jocului si au ratat foarte mult, in special Iulia si Lili. Dezamagirea a fost mare in tabara noastra, dupa fluierul final dar cu lacrimi in ochi, fetele au promis ca se vor razbuna in fazele superioare ale competitiei. 
            Rezultat final:Olimpia Bucuresti - Phoenix Paneurogal 63-54 (11-17, 20-13, 12-14, 20-10). Phoenix Paneurogal a folosit lotul: Oana Voloaca, Iulia Raileanu (22 puncte), Raluca Neculache (4), Ana Maria Dudu (1), Liliana Usurelu (15), Irina Vasilache (9), Teodora Neagu (4), Mara Popescu, Sica Cuzic.
            In cealalta partida, LPS Galati (antrenor Titi Constantinescu) s-a distrat pur si simplu cu cealalta echipa din Capitala pe care a invins-o cu , obtinând ultimele bilete pentru turneul final, care va avea loc in perioada 21-24 mai intr-o locatie ce va fi stabilita ulterior.

 

Conform graficului

Recital marca Phoenix Paneurogal

            Campionatul National de baschet rezervat junioarelor II a programat la sala LPS din orasul nostru jocurile turneu din cadrul grupei A4 cu participarea formatiilor: Olimpia Bucuresti, Phoenix Paneurogal, LPS Galati si BC Star Bucuresti. Calculele hartiei au fost respectate si in primele doua zile s-au inregistrat rezultate scontate. Favorita la o medalie in acest sezon, formatia pregatita de Mugurel Lepadatu si-a respectat blazonul si a bifat doua victorii importante: 67-52 (18-9, 16-12, 19-23, 14-8) cu LPS, in derbiul orgoliilor si72-35 (24-12, 10-10, 27-4, 11-9) cu BC Star.
            Echipa noastra a folosit lotul: Oana Voloaca (10+13 puncte), Iulia Raileanu (15+31), Raluca Neculache (12+4), Ana Maria Dudu (2+0), Liliana Usurelu (12+10), Irina Vasilache (10+8), Teodora Neagu (1+2), Mara Popescu (0+2), Sica Cuzic (3+2), Andreea Coja, Roxana Benea, Alexandra Graur.
            Duminica a fost ziua decisiva in care s-a decis castigatoarea seriei si cea de-a treia echipa calificata la turneul semifinal. Partidele Olimpia - Phoenix Paneurogal si LPS - BC Star s-au disputat dupa inchiderea editiei.

 

>> inapoi

 03.05.2010

Razboi in Dealul Copoului

Baschetbalistii galaţeni nu sunt roboţi

            Campionatul Naţional de baschet rezervat juniorilor a programat în weekend partidele ultimei etape din retur. Toate echipele masculine ale clubului galaţean Phoenix LPS au evoluat în deplasare. A fost o runda în care nu am mai înregistrat victorii pe linie ale echipelor noastre, asa cum ne-am obisnuit. Cea mai buna evoluţie a avut-o echipa de juniori III Phoenix A care a obţinut o victorie categorica la Focsani prin care si-au consolidat poziţia de lider în serie. Rezultat final: LPS Focsani - Phoenix A 62-96. Antrenorul Gelu Cazanovschi a facut câteva remarcari: Sorin Diaconu, George Hoza, Radu Stanciu, Robert Florea, Matei Coman.
            La Iasi s-a disputat tripla BCJ CSS Unirea - Phoenix LPS. Singura victorie galaţeana s-a consemnat la Under 14 unde Phoenix B a învins cu 77-52 (12-9, 19-13, 21-18, 25-12). Din tabara noastra s-au remarcat: Tudose, Atanasiu, Balica, Grigoras si Constantinescu. Un rezultat normal s-a înregistrat la Under 16, unde gazdele, creditate cu sanse mari la cucerirea medaliei de aur în acest sezon, s-au impus de o maniera categorica. Rezultat final: 73-43 (21-6, 17-12, 22-14, 13-11). De la oaspeţi, doar Cristian Badea s-a ridicat la un nivel acceptabil.

            O mare surpriza s-a petrecut la Under 18. Într-o atmosfera ostila, baieţii lui Florin Nini au fost nevoiţi sa suporte si unele decizii anapoda ale arbitrilor si în aceste condiţii au trebuit sa se recunoasca învinsi. Rezultat final: BCJ CSS Unirea - Phoenix LPS 82-73 (16-22, 19-27, 26-13, 21-11).

 

Victorii impartite in dubla cu Olimpia

Baschetbalistele lui Mugurel Lepadatu isi continua drumul spre medalii

            La sfarsitul saptamanii s-au disputat partidele unei noi etape. Conform tragerii la sorti in aceasta runda la sala LPS s-au intalnit in derbiul seriei Phoenix Paneurogal si Olimpia Bucuresti. La Under 16, derbiul a fost viu disputat. Dupa infrangerea din tur, bucurestencele au venit la Galati animate de dorinta de a-si lua revansa. De partea cealalta, fetele noastre au intrat mai greu in meci, si au fost nevoite sa inceapa o cursa de urmarire. In ciuda faptului ca Liliana Usurelu, o piesa importanta in angrenajul galatean, a prins o zi slaba si a numeroaselor aruncari libere irosite, inaintea sfertului patru tabela de marcaj a aratat 53-53. Ultimele 10 minute au fost dramatice dar in cele din urma oaspetele, de la care s-a remarcat Alina Dumitrache, care a reusit sase aruncari de 3 puncte, au bifat o victorie de palmares.

            Cu toate ca au pierdut confruntarea de sambata, fetele lui Mugurel Lepadatu se mentin pe primul loc. Rezultat final: Phoenix Paneurogal - Olimpia Bucuresti 75-84 (20-25, 13-17, 20-11, 22-29). Pentru echipa noastra au evoluat: Oana Voloaca (6 puncte); Iulia Raileanu (39), Raluca Neculache (12), Ana Maria Dudu (4), Liliana Usurelu (8), Teodora Neagu (3), Irina Vasilache (3), Sica Cuzic, Mara Popescu.

            Duminica a fost randul celor de la Under 14. Partida a inceput sub aceleasi auspicii, micutele galatence s-au incalzit mai greu ceea ce a facut ca adversarele sa aiba un avantaj de trei puncte, dupa primele 10 minute. Din fericire, lucrurile au intrat pe fagasul normal din sfertul al doilea, si micutele noastre, cu Raluca Neculache, Bianca Nini si Teodora Neagu, in prim plan, au facut legea pe teren si au obtinut  o victorie categorica, care le asigura fotoliul de lider. Rezultat final: 66-45 (11-14, 16-8, 16-11, 23-12). Formula folosita: Mara Popescu (6 puncte); Sica Cuzic (3); Andreea Coja (5); Raluca Neculache (20); Teodora Neagu (13); Bianca Nini (15); Roxana Benea; Andreea Cretu (4); Diana Racuciu; Miruna Dudceac; Ana Amirei.    

 

>> inapoi

 27.04.2010

Baschet pe paine in weekend

Baschetbalistii de la Phoenix LPS continua marsul spre semifinale

            La sfarsitul saptamanii trecute s-a disputat penultima etapa din cadrul Campionatului National de baschet rezervat juniorilor. Cea mai buna evolutie in aceasta runda a avut-o la Under 14, echipa galateana pregatita de Gelu Cazanovschi care a surclasat pe teren propriu formatia CSS 1 Pajura Bucuresti, scor final 125-60. Din tabara galateana s-au remarcat: Daniel Tudorache, Valentin Popa, Sorin Diaconu, George Hoza, Matei Coman. La aceasta categorie de varsta, Phoenix este neanvinsa si ocupa pozitia de lider, fiind mai demult calificata la turneul semifinal.

            La categoria Under 18 la Galati in sala LPS s-a disputat derbiul dintre echipa noastra Phoenix LPS si Colegiul National Aurel Vlaicu Bucuresti. Oaspetii au profitat din plin de absenta celor cinci jucatori titulari, plecati la Bucuresti la turneul semifinal la Under 20, si au obtinut o victorie mai usor decat s-au astepta, luandu-si totodata revansa dupa infrangerea din tur. Rezultat final: Phoenix LPS - Colegiul National Aurel Vlaicu 76-96. Cei mai buni dintre galateni au fost in acest joc: Valentin Popa, Cristian Popa si Bogdan Serbanescu. Cele doua echipe isi impart sefia seriei.

            La Under 16, echipa noastra ar fi trebuit sa intalneasca in deplasare pe CSM Dinamic Rm. Sarat. Din cauza problemelor financiare, gazdele s-au retras din campionat si astfel echipa condusa de Gelu Cazanovschi a invins cu 10-0. Si aici, baschetbalistii nostri sunt creditati cu sanse mari la castigarea unei medalii.

            Divizia B a adus fata in fata formatiile Phoenix LPS si BC Time Bucuresti. In ciuda lipsei de experientei, echipa pregatita de Florin Nini a facut un joc bun reusind sa se impuna meritat, scor final: 112-96 si sa-si consolideze locul VI in clasament. S-au evidentiat: Ciprian Telinoiu, Vlad Taschina, Andrei Ciubotariu, Andrei Petica.

Totul decurge conform planului

Junioarele III de la Phoenix Paneurogal s-au instalat in fotoliul de lider

            Campionatul National de baschet rezervat junioarelor a programat in weekend penultima etapa din prima faza a grupelor. La Galati s-a disputat confruntarea dintre Phoenix Paneurogal si SCM CSS Craiova, la categoria Under 14. Micutele baschetbaliste pregatite de Mugurel Lepadatu au tinut sa-si respecte statutul de favorite, obiectivul lor indreptatit fiind castigarea titlului de campioane nationale. Ranite in orgoliul propriu, dupa esecul din tur din capitala Baniei si cu lotul complet, galatencele s-au razbunat crunt si le-au administrat o corectie severa oltencelor. Rezultat final: Phoenix Paneurogal - SCM CSS Craiova 75 - 46 (27-13, 15-5, 18-13, 15-15).

            De la noi cea mai buna evolutie au avut-o in aceasta partida: Raluca Neculache, Sica Cuzic, Teodora Neagu, Mara Popescu, Roxana Benea si Bianca Nini. La U 16, echipa galateana ar fi trebuit sa joace pe teren propriu cu BC Star Bucuresti, dar la cererea oaspetelor partida a fost amanata pentru turneul de sala. La sfarsitul acestei saptamani, in orasul de la Dunare se va desfasura dubla Phoenix Paneurogal - Olimpia Bucuresti, care va desemna cine castiga seria. Jocurile sunt programate sambata si duminica, de la ora 12.00, in sala de la LPS.

>> inapoi

 20.04.2010

Conform graficului

Juniorii lui Gelu Cazanovschi se gandesc la medalii

            Campionatul National de baschet rezervat juniorilor a programat la sfarsitul saptamanii partidele primei etape din retur. Echipele galatene au evoluat în deplasare. La Under 14, Phoenix a evoluat în deplasare la CSS Tulcea. Diferenta de valoare a fost evidenta si dupa un meci pe care l-au controlat de la început pana la sfarsit,  galatenii de la Phoenix A au castigat cu 92-54. Din tabara galateana s-au remarcat: Daniel Tudorache, Sorin Diaconu, Matei Coman, Robert Stanciu, George Grigoras si Robert Atanasiu. Micutii baschetbalisti pregatiti de Gelu Cazanovschi sunt neanvinsi pana acum, fiind virtual calificati la turneul semifinal.

            La Under 16 a fost programata confruntarea dintre CSM Radauti si Phoenix LPS. Asa cum s-a întamplat si în tur la Galati, meciul a fost viu disputat. Pana la urma, echipa mai experimentata a reusit sa-si apropie victoria la opt puncte. Echipa noastra, care a rulat tot lotul trecut pe foaie, s-a impus cu 88-80. S-au evidentiat: Cristian Badea, Daniel Tudorache, Sorin Diaconu, Valentin Popa, George Hoza, Cristian Bodnari.

            Tot la Radauti s-a aflat si grupa de minibaschet 2 a clubului galatean care a sustinut doua amicale împotriva gazdelor de la CSM. „Sunt extrem de multumit de ce am vazut . Desi am avut în fata adversari mai mari ca varsta, copii nostri s-au descurcat foarte bine în prima zi cand am si castigat cu 48-40. A doua a intervenit „entuziasmul local” si radautenii si-au luat revansa, scor final 47-51. Nu m-au interesat rezultatele, au fost doua teste reusite si vom cauta sa jucam cat mai multe jocuri, la aceasta varsta asta este foarte important”, a precizat antrenorul Florin Nini, care ne-a dat si cateva nume de care cu siguranta vom mai auzi: Andrei Bercea, Claudiu Varlan, Vlad Ghetau, Valentin Gugoasa, Andrei Geangu, Adrian Tocu, Vlad Rusu, Ionut Ionita, David Dumitru, Cosmin Dragomirescu.

>> inapoi

05.04.2010

„Pustii” lui Gelu Cazanovschi au ajuns in Final Four

            Sala LPS din orasul nostru a gazduit in aceste zile turneul semifinal din cadrul Campionatului National de baschet masculin Under 15. La start s-au aliniat formatiile: LPS CSU Pitesti, CSS Sf. Gheorghe, CS Phoenix Galati si CSM Dynamic Rm. Sarat. Lupta sub panouri a fost crâncena deoarece numai primele doua clasate obtineau biletele pentru turneul final. Calculele hârtiei au fost respectate, copiii pregatiti de Gelu Cazanovschi si-au valorificat avantajul terenului propriu si au obtinut trei victorii ce le-a asigurat locul I in clasamentul final si implicit calificarea la turneul final. Echipa noastra a inregistrat rezultatele: 81-41 (13-8, 22-6, 22-8, 24-19) cu  CSM Dynamic Rm. Sarat; 96-61(19-8, 32-14, 23-15, 22-24) cu CSS Sf. Gheorghe si 74-58 (15-14, 11-21, 17-16, 31-7) cu LPS CSU Pitesti. „A fost un turneu perfect pentru noi. Sunt multumit de baieti, m-au ascultat si jocul le-a iesit asa cum ne-am propus. Mai avem de lucru pentru ca la turneul final ne dorim o medalie”, ne-a declarat antrenorul galatean.
           Lotul folosit: Cristian Badea, Daniel Tudorache, Valentin Popa, Sorin Diaconu, Bogdan Serbanescu, Ciprian Chiricuta, Dan Dragan, Ovidiu Negoita, George Hoza, Eduard Popescu, Matei Coman, Radu Stanciu. Turneu final se va disputa in perioada 18-20 iunie cu participarea formatiilor: Phoenix, LPS Pitesti, Bega Timisoara si Brasovia Brasov.                                                                            

Baschetbalistele de la Phoenix Paneurogal sunt in grafic

Calificare la pas pentru fetele de la Under 15

            Timp de trei zile, orasul Timisoara a gazduit intrecerile turneului semifinal din cadrul Campionatului National de baschet femininin U 15. La startul competitiei s-au aliniat sase formatii: MC Sport Cluj Napoca, Phoenix Paneurogal, CSS Bega Timisoara, CS Olimpia Bucuresti, SCM CSS Craiova si BC Sirius Tg. Mures. Miercuri a fost ziua decisiva pentru echipa galateana condusa de Mugurel Lepadatu care a obtinut doua victorii decisive: 93-28 cu Sirius Tg. Mures si 94-75 cu Olimpia Bucuresti.
            Ieri in ultima zi a turneului, galatencele au fost invinse de MC Sport Cluj Napoca, scor final 67-86. Ca urmare a acestor rezultate, Phoenix Paneurogal s-a clasat pe locul III in clasamentul final si s-a calificat lejer pentru turneul final programat la sfârsitul lunii mai. „Sunt multumit de cum au evoluat fetele la acest turneu. Este adevarat ca am pierdut doua jocuri dar sa nu uitam ca am avut absente de marca. Cu Teo si Mara pe teren, am fi câstigat sigur cu Timisoara iar cu MC Sport, ne-am fi agatat. Promit sa ne luam revansa la turneul final, pe care incercam sa-l aducem la Galati”, ne-a declarat antrenorul galatean. Lotul folosit: Ana Maria Dudu, Iulia Raileanu, Sica Cuzic, Irina Vasilache, Roxana Benea, Raluca Neculache, Alexandra Graur, Andreea Coja, Ana Amirei si Miruna Dudceac.

>> inapoi

 28.03.2010

Dupa un meci dramatic in sala „Olimpia”

Galatencele au aratat cine este „seful” in serie

            Campionatul National de baschet feminin Under 16 a programat sambata partidele unei noi etape din faza a II-a. Fara indoiala cel mai interesant joc a fost cel disputat in Capitala intre Olimpia si Phoenix Paneurogal. Derbiul grupei A4 a fost dramatic, cele doua  combatante au facut multa risipa energie pentru a-si atinge telul. Cu jucatoare de certa valoare, componente ale lotului national, bucurestencele si galatencele au oferit un spectacol sportiv agrealabil. In aceste conditii, avantajul a alternat pe tabela de marcaj, echilibrul mentinandu-se pe durata celor 40 minute regulamentare.
            Si cum la baschet un joc nu se putea termina la egalitate, a fost nevoie de o repriza de prelungiri, unde echipa noastra, mai bine pregatita fizic a impus ritmul si a obtinut o victorie importanta pentru sefia seriei. „Am intalnit campioana nationala din urma cu doi ani si asa cum m-am asteptat jocul a fost echilibrat, mult timp s-a mers cap la cap. Noi ne-am aparat om la om tot terenul, cel mai greu sistem de aparare iar adversarele au cazut fizic pe finalul reprizei de prelungiri iar Iulia si Lili au marcat punctele unei victorii importante, care ne consolideaza primul loc in clasament”, a precizat antrenorul Mugurel Lepadatu. Rezultat final:Olimpia - Phoenix Paneurogal 87-92. De la noi s-au remarcat: Iulia Raileanu, Ana Maria Dudu, Liliana Usurelu, Irina Vasilache, Oana Voloaca, Raluca Neculache, Sica Cuzic, Andreea Coja.

     Un meci interesant a avut loc duminica dupa-amiaza in Capitala intre Olimpia Bucuresti si Phoenix Paneurogal, contand pentru Campionatul NationalUnder 14 feminin. In ciuda celor doua absente de marca: Teodora Neagu si Mara Popescu, galatencele au intrat extrem de motivate pe teren si la pauza mare conduceau cu 30 de puncte. Degeaba au incercat arbitrii sa ne sanctioneze cu faulturi care au dus la eliminarea a 2 titulare: Sica Cuzic si Raluca Neculache, pentru ca din sfertul trei si-au intrat in rol cele mici nascute in 1998 si in ciuda revenirii bucurestencelor, fetele lui Mugurel Lepadatu s-au impus cu85-82. S-au remarcat: Raluca Neculache, Sica Cuzic, Andreea Coja, Bianca Nini, Andreea Cretu, Roxana Benea, Ana Amirei.

Final de tur

Baschetbalistii lui Nini si Cazanovschi sunt în frunte

            Zile pline de baschet la sala LPS din orasul nostru. Toate echipele masculine de la clubul Phoenix LPS au evoluat pe teren propriu si cu o singura exceptie au obtinut victorii. În cadrul Campionatului National Under 18, echipa galateana a întalnit pe BC Junior CSS Unirea Iasi. Tinerii baschetbalisti pregatiti de Florin Nini si Tudose Teodorascu si-au respectat statutul de favoriti la castigarea unei medalii la finele acestui sezon si chiar daca a fost rulat întregul lot trecut pe foaia de arbitraj, au obtinut o victorie logica. Rezultat final: Phoenix LPS - BC Junior CSS Unirea Iasi 83-67(21-9, 17-15, 29-25, 16-18). Lotul folosit a fost: Horia Cristiean, Andrei Petica, Victor Negut, Doru Lupu, Robert Bolobita, Gabriel Negoita, Eugen Boitan, Paul Meraoru, Alexandru Lefter, Alexandru Padineanu, Catalin Nazaru, Mihai Panzaru.
            Echipele celor doua cluburi s-au întalnit la Under 16. Dupa un meci echilibrat, în care avantajul pe tabela de marcaj a alternat cand într-o parte cand în cealalta, formatia ieseana, care este cotata cu prima sansa la castigarea titlului national la aceasta categorie de varsta, s-a impus la sase puncte. Rezultat final: Phoenix LPS - BC Junior Iasi 73-79 (21-22, 20-16, 12-20, 20-21). Antrenorul Gelu Cazanovschi a tinut sa-i evidentieze pe: Remus Raita, Valentin Popa si Cristian Badea.      

            La juniori III, ambele echipe din orasul de la Dunare au obtinut succese. Duelul Galati - Iasi a fost transat de Phoenix B, antrenor Carmen Lepadatu, care a învins cu 85-42 (24-8, 21-17, 18-10, 22-7). Din tabara galateana o evolutie foarte buna au avut: Octav Mihail, George Grigoras, Robert Atanasiu, Adrian Balica si Robert Florea. Colegii lor de la Phoenix A nu s-au lasat mai prejos si au depasit pe CSS CSM 2007 Focsani cu scorul 97-66 (35-9, 26-29, 22-22, 14-15). S-au remarcat Sorin Diaconu, George Hoza, Daniel Tudorache, Vlad Mihaila, Matei Coman.                               

>> inapoi

 21.03.2010

Nu va suparati pe noi ca suntem mai buni ca voi

Baschetbalistii galateni continua marsul spre medalii

        Sambata si duminica au fost zile full pentru baschetbalistii galateni angrenati in Campionatul National de juniori. Cel mai interesant joc a fost cel dintre Colegiul National Aurel Vlaicu Bucuresti si Phoenix LPS Galati (antrenori Florin Nini si Tudose Teodorascu), la Under 18.„A fost fara indoiala derbiul grupei, am intalnit o echipa buna, neinvinsa si ea in acest sezon. Am avut handicapul absentei jucatorilor: Andrei Petica si Baczo Balasz, ambii accidentati, angrenajul a avut un pic de suferit si a rezultat un meci aprig. N-am facut un joc foarte bun dar este o victorie importanta care ne da prima sansa la castigarea seriei”, ne-a declarat Florin Nini. Rezultat final: Colegiul National Aurel Vlaicu - Phoenix LPS 54-58 (17-14, 8-18, 15-12, 14-14)

        La Rm. Sarat s-a disputat partida dintre formatia gazda, CSM Dinamic Rm. Sarat si Phoenix LPS, din cadrul Campionatului National de juniori II. Calculele hartiei au fost inca odata respectate si echipa mai omogena si mai valoroasa a reusit sa castige. Rezultat final: CSM Dinamic Rm. Sarat - Phoenix LPS 59-75. Antrenorul Gelu Cazanovschi a tinut sa-i remarce pe: Daniel Tudorache, Sorin Diaconu, Valentin Popa, Dragos Cherches, Ovidiu Negoita.

        Juniorii III galateni, condusi de acelasi Gelu Cazanovschi au dat recital in Capitala, unde au surclasat pe colegii de la CSS 1 Pajura Bucuresti, scor final: 109-46. Din tabara galateana s-au evidentiat: Daniel Tudorache, George Hoza, Sorin Diaconu, Valentin Popa, Matei Coman, Vlad Mihaila, Nicu Boitan. Phoenix B, echipa condusa de Carmen Lepadatu, compusa din jucatori calificati la turneul final de la Under 13, a fost invinsa la un singur punct, scor 44-45 de Rapid Bucuresti dar rezultatul final a fost influentat de cateva greseli de arbitraj. Remarcati: Andrei Tudose, Octav Mihail, George Grigoras, Robert Atanasiu, Robert Stanciu.

Repetitie pentru derbiul cu Olimpia

Baschetbalistele lui Mugurel Lepadatu au pus la respect „starurile

        Campionatul National feminin de baschet U 16 a programat sambata partidele celei de-a doua etape. In cadrul grupei A4 de calificare, la sala scolii 103 din Capitala s-au aflat fata in fata BC Star Bucuresti si Phoenix Paneurogal. Bucurestencele au inceput bine jocul iar la jumatatea primului sfert chiar au avut un avantaj de doua puncte. A fost un simplu foc de paie pentru ca odata cu trecerea timpului fetele pregatite de Mugurel Lepadatu si-au intrat in mana, au preluat initiativa si au obtinut o victorie fara emotii.
        Rezultat final: BC Star Bucuresti - Phoenix Paneurogal 42-78 (10-18, 10-25, 11-16, 11-19). Din tabara galateana s-au remarcat: Liliana Usurelu (23 puncte, 10 recuperari, 5 interceptii), Iulia Raileanu (28 puncte, 16 recuperari), Ana Maria Dudu, Irina Vasilache, Raluca Neculache si Oana Voloaca. Cealalta partida a grupei, LPS Galati - Olimpia Bucuresti, a fost amanata pentru 28 martie. Dupa doua etape, fetele noastre se afla pe primul loc cu maxim de puncte. Runda viitoare, programeaza sambata derbiul seriei Olimpia Bucuresti - Phoenix Paneurogal.

Accident oltenesc

        Duminica, a fost programata etapa si in Campionatul National Under 14. Micutele baschetbaliste galatene s-au deplasat la Craiova unde au intâlnit pe CSS SCMU Craiova. Gazdele au profitat de absentele din lotul nostru si au furnizat marea surpriză, reusind să învinga cu 73-60.
        „La prima vedere se poate spune ca rezultatul constituie o surpriza dar sa nu uitam ca am fost nevoiti sa jucam fără Teo si Mara, doua dintre titularele din primii 5. Chiar si in aceste conditii, cele mici s-au autodepăsit si au reusit sa remonteze o diferenta de 25 de puncte din sfertul doi, până la 10”, a precizat antrenorul gălătean. S-au evidentiat: Sica Cuzic, Raluca Neculache, Bianca Nini, Andreea Cretu, Georgiana Amirei, Miruna Dudceac. Etapa viitoare, pe 28 martie, la Galati va avea loc partida Phoenix Paneurogal - Olimpia.

 >> inapoi

 15.03.2010

Zi de sarbatoare la Phoenix

Victorii pe linie pentru „comandantul” Nini

        Duminica a fost ziua de nastere a managerului clubului galatean Phoenix, Florin Nini, care a schimbat prefixul. „Bossul” a sarbatorit prin munca, deoarece in cursul diminetii, echipa de juniori I Phoenix LPS pe care o antreneaza ajutat de colegul sau Tudose Teodorascu, a avut meci in campionat impotriva celor de la Axiopolis Cernavoda. Tinerii baschetbalisti galateni nu au vrut sa-l supere si au oferit un adevarat regal baschetbalistic cu faze spectaculoase care s-a incheiat cu o victorie logica. La finalul celor 40 de minute regulamentare, tabela a aratat sec: 96-38 in favorea medaliatei cu bronz din sezonul trecut.
        „A fost un meci de incalzire pentru aceasta faza a campionatului in care am incercat sa exersam si câteva scheme noi, in perspectiva viitoarelor confruntari care se anunta mult mai dificile. Primul examen dificil il vom sustine la sfirsitul saptamânii la Bucuresti unde vom intâlni pe Colegiul National Aurel Vlaicu, câstigatoarea celelalte serii, echipa care este neinvinsa ca si noi. Nu ne gândim decât la turneul final si mai departe, la o medalie mai valoroasa decât cea din editia trecuta de campionat”, a precizat Nini.
S-au remarcat: Victor Negut, Horia Cristiean, Doru Lupu, Victor Chivu, Gabriel Negoita si Catalin Nazâru.

        Un meci extrem de dificil a avut loc in deschidere intre echipele de juniori II Phoenix LPS si CSM Bucovina Radauti. Chiar daca au avut in fata un adversar artagos, baschetbalistii lui Gelu Cazanovschi si-au valorificat avantajul terenului propriu si au obtinut o victorie importanta, cu 66-61. Din tabara galateana au iesit in evidenta: Daniel Tudorache (30 puncte), Sorin Diaconu (11), George Hoza, Cristian Badea si Cristian Bodnari.
        Sirul succeselor galatene a fost inaugurat sâmbata de echipa de juniori III care s-a distrat pur si simplu cu omologii de la CSS Tulcea, pe care i-au umilit pur si simplu, scor final: 103-57. Antrenorul Gelu Cazanoschi a avut numai cuvinte pentru evolutia jucatorilor: Tudorache, Hoza, Diaconu, Coman, Stanciu si Mihail. Runda viitoare, echipa noastra va juca astfel: la CSS 1 Pajura (juniori III) respectiv la CSM Dinamic Rm. Sarat (juniori II)

Junioarele mici galatene sunt favorite la titlul national

        Duminica, in incheierea unui weekend plin de baschet, a avut loc partida dintre echipele feminine Phoenix Paneurogal si CSS 1 ITC Constanta, contând pentru faza a doua a Campionatului National rezervat junioarelor III. A fost o simpla formalitate pentru micutele baschetbaliste galatene pregatite de Mugurel Lepadatu, care si-au respectat statutul de favorite la câstigarea medaliei de aur in acest sezon si au obtinut o victorie lejera la 51 de puncte. Din pacate, una din jucatoarele de baza, Teodora Neagu a avut mare ghinion si dupa un duel cu o adversara a ramas intinsa pe podea.
        La prima vedere, vestile nu sunt deloc imbucuratoare, se pare ca este vorba de o entorsa care o va tine pe Teo departe de terenul de joc o perioada. Sa-i uram talentatei baschetbaliste galatene, componenta a lotulurilor nationale multa sanatate si sa revina cât mai repede alaturi de coechipierele sale. Fazele superioare ale competitiei bat la usa si tehnicianul galatean are nevoie ca toate jucatoarele sa fie in plenitudinea fortelor. In ciuda faptului ca adversarul nu a avut cine stie ce valoare, jocul a fost util, gazdele rulând tot lotul trecut pe foaia de arbitraj.
        Rezultat final: Phoenix Paneurogal - CSS 1 ITC Constanta 92-41 ( 28-10, 25-5, 24-10, 15-16). Antrenorul Mugurel Lepadatu a inceput partida in formula: Teodora Neagu (4 puncte), Sica Cuzic (16), Raluca Neculache (23), Andreea Coja (9), Roxana Benea (8). Pe parcurs au mai evoluat: Ana Amirei (9), Andreea Cretu (12), Bianca Nini (2), Georgiana Amirei (2), Diana Racuciu (3), Miruna Dudcceac (2), Andreea topa.

Premiera istorica

Fetele lui Mugurel Lepadatu si-au invins concitadinele

        Weekend plin pentru baschetul juvenil galatean. Cel mai interesant meci s-a disputat sâmbata la prânz si a opus echipele feminine Phoenix Paneurogal si LPS. Din cauza unei defectiuni la tabela de marcaj, partida a fost mutata in sala LPS. Meciul a fost viu disputat, mai ales in primele doua sferturi când „liceencele” lui Titi Constantinescu, mai obisnuite cu sala, s-au agatat si au reusit sa mentina echilibru.
        Cu un lot mai omogen si cu o valoare net superioara, baschetbalistele conduse de Mugurel Lepadatu au condus ostilitatile, au facut fata cu brio presiunii si au obtinut o victorie importanta, care le apropie cu inca un pas de turneul semifinal. „Sunt foarte bucuros de aceasta victorie, care este prima intr-un joc oficial in fata uneia dintre contracandidate pentru calificarea in fazele superioare ale competitiei. La inceput fetele au fost un pic timorate, asta si din cauza presiunii uriase care s-a creat in jurul acestui joc, cu orgolii mari dar si-au revenit si aratat ce pot. Am obtinut o victorie logica, importanta pentru moral si sper ca evolutia noastra sa creasca de la meci la meci”, ne-a precizat tehnicianul de la Phoenix Paneurogal.  

        Rezultat final: Phoenix Paneurogal - LPS Galati 86-65 (22-18, 23-19, 23-15, 18-13). 5-ul de baza folosit de antrenorul Mugurel Lepadatu a fost: Iulia Raileanu (31 puncte), Ana Maria Dudu (8), Liliana Usurelu (17), Irina Vasilache (2), Teodora Neagu (10). Pe parcursul jocului au mai evoluat: Oana Voloaca (10), Raluca Neculache (4), Sica Cuzic, Andreea Coja (4).

                              >> inapoi

 07.03.2010

Totul a decurs conform graficului

Fetele de la Phoenix Paneurogal si baietii de la Phoenix LPS si-au continuat recitalul

        Galatiul a gazduit in weekend doua turnee din cadrul Campionatului National de baschet Under 16. In sala de sport de la Grupul Scolar Gheorghe Asachi (director Adrian Diacanu) si-au dat Intâlnire echipele feminine: CSS Botosani, BC Star Bucuresti, Phoenix Paneurogal, BC Dan Dacian si CSS Bacau. Asa cum se anticipa, turneul a fost dominat de echipa galateana care a obtinut victorii pe linie. Rezultate Inregistrate de fetele noastre: 84-30 cu CSS Bacau(s-au remarcat: Iulia Raileanu, Liliana Usurelu, Ana Maria Dudu, Teodora Neagu, Irina Vasilache, Raluca Neculache); 57-26 cu BC Dan Dacian (evidentiate: Raileanu, Dudu, Usurelu, Voloaca, Neagu, Vasilache); 104-54 cu BC Star (Raileanu, Dudu, Usurelu, Voloaca, Neagu, Neculache, Vasilache si Cuzic); 136-46 cu CSS Botosani (Raileanu, Usurelu, Dudu, Neagu, Voloaca, Cuzic, Neculache).
        „A fost un turneu bun, am reusit sa terminam fara infrângere prima parte a campionatului. Ma bucur ca ultima sosita in lot, Lili, s-a integrat in colectiv iar fetele au primit-o cu bratele deschise. Din faza urmatoare vor Incepe cu adevarat meciurile interesante, care cu siguranta vor fi si mai echilibrate".
        Baschetbalistele galatene au disputat si doua partide restante: 85-60 cu BC Star Bucuresti si 76-35 cu CSS Botosani. In paralel, la sala LPS s-au Intrecut echipele masculine. Gazdele de la Phoenix LPS si-au taiat partea leului si au obtinut doua victorii: 96-59 cu CSM Dynamic Rm. Sarat si 105-21 cu BC Flash Bucuresti. Antrenorul Gelu Cazanovschi a tinut sa-i remarce pe: Daniel Tudorache, Sorin Diaconu, Valentin Popa, Bogdan Serbanescu, Cristian Badea si Dragos Cherches.

 

O performanta extraordinara

 Juniorii de 13 ani de la Phoenix s-au calificat la turneul final

        La sfarsitul saptamanii trecute, orasul Radauti a gazduit întrecerile unui turneu din cadrul Campionatului National de baschet Under 13 cu participarea formatiilor masculine: LPS Focsani, Phoenix Galati, BC Fortun Moinesti si CSM Radauti.
        Surpriza placuta a constituit-o formatia galateana pregatita de Gelu Cazanovschi si Carmen Lepadatu, care a rasturnat toate pronosticurile si a reusit sa se califice la turneul final. „A fost un turneu disputat în conditii speciale. Copiii s-au daruit, au luptat exemplar si au reusit o performanta extraordinara chiar daca am avut de luptat si cu unii factori externi. Ceea ce s-a întamplat în confruntarea cu formatia gazda, n-am vazut în întreaga mea cariera. Arbitrii au încercat sa ne opreasca, am avut sapte jucatori eliminati pentru cinci greseli personale. Noroc ca am deplasat un lot de 12, ca altfel am fi riscat sa nu mai am pe cine sa introduc pe teren. Oricum nu ma asteptam sa ajungem la turneul final, deja ne-am depasit obiectivul, dar acum daca tot am ajuns pana aici, nu ne vom duce ca mielul la taiere”, ne-a declarat antrenorul Gelu Cazanovschi.
        Echipa galateana a înregistrat rezultatele: 49-58 cu LPS Focsani, 82-64 cu CSM Radauti, 54-38 cu BC Fortun Moinesti si a ocupatlocul II în clasamentul final. Din tabara galateana s-au remarcat: Octavian Mihail, Robert Atanasiu, George Grigoras, Robert Stanciu, Adrian Balica si Catalin Chelu.

                              >> inapoi

 01.03.2010

Totul a decurs conform graficului

        La Focsani s-au disputat weekendul trecut partidele turneului din prima faza a Campionatului National de baschet Under 14 masculin cu participarea a patru formatii: CS Phoenix I Galati, CSS Olymp Focsani, CS Phoenix II Galati si CSU BC Junior Iasi. Asa cum se anticipa, competitia a fost dominata de micutii baschetbalisti de la prima echipa a clubului galatean, condusi de pe margine de antrenorii Gelu Cazanovschi si Carmen Lepadatu, care si-au invins clar toti adversarii.
         „Este un lucru bun ca am reusit sa incheiem prima faza a campionatului neinvinsi. Copii au un moral bun si astept sa lucreze la fel de bine si in continuare pentru ca ne asteapta un traseu greu in continuare pe care imi doresc sa-l incheiem la turneul final. As vrea sa remarc si evolutia echipei a doua, formata in intregime din jucatori nascuti in 1997, o repetitie reusita pentru ca la sfârsitul acestei saptamâni vom participa la turneul semifinal de la Radauti alaturi de: CS Moinesti, CSM Radauti si CSS Focsani”, ne-a precizat antrenorul Gelu Cazanovschi.
        Rezultate inregistrate: Phoenix I - 88-30 cu CSS Focsani, 53-18 cuPhoenix II, 109-12 cuCSU BC Junior Iasi; Phoenix II: 79-53 cuBC Junior Iasi, 58-86 cuFocsani. S-au remarcat: Daniel Tudorache, Valentin Popa, George Hoza, Matei Coman, Radu Stanciu respectiv George Grigoras, Octavian Mihaila, Robert Atanasiu.

 

Juniorii mari de la Phoenix LPS si-au „terminat” toti adversarii

        Weekend plin de evenimente pentru baschetbalistii de la clubul galatean. Timp de trei zile la Iasi s-a disputat ultimul turneu din cadrul primei faze a Campionatului National Under 18 cu participarea formatiilor masculine: CSS Botosani, CSU BC Junior Iasi, Phoenix LPS Galati si CSS Buzau. Chiar daca situatia era clara indiferent de ceea ce se întâmpla la acest turneu, tinerii jucatori condusi de Florin Nini si-au respectat blazonul si nu le-au dat nicio sansa adversarilor.
        „Pentru noi au fost trei meciuri de palmares, un turneu reusit în care am încercat scheme noi de atac si de aparare, pentru fazele urmatoare, care vor fi mai dificile. Sunt multumit de modul cum s-au descurcat baietii, iar în meciul cu formatia gazda, principala contracandidata, au dat recital si le-am dat sa aiba. A fost un prilej bun pentru Victor Negut, un jucator de 210 cm, transferat la începutul anului de la Dan Dacian, sa se integreze în angrenaj”, a declarat Florin Nini.
        Rezultate înregistrate de echipa noastra: 94-37 (34-7, 14-10, 29-11, 17-8) cu CSS Botosani (principalii marcatori au fost: Cristiean 20 puncte, Petica 16p, Negut 18 p, Lupu 12 p); 99-55 (33-20, 21-16, 20-18, 25-1) cu CSU BC Junior Iasi (Petica 13 puncte, Bolobita 12 p, Lupusoara 18 p, Cristiean 24 p, Negut 19 p); 105-37 (29-6, 29-19, 29-8, 25-4)cu CSS Buzau (principalii realizatori: Petica 20 p, Lupu 10p, Bolobita 11p, Pânzaru 10p, Negoita 14p, Negut 16 p, Lupusoara 14 p)

 

Junioarele lui Mugurel Lepadatu s-au impus fara emotii

        Campionatul National de baschet rezervat junioarelor III a programat la sfarsitul saptamanii la Calarasi ultimele jocuri din faza grupelor. Programul stabilit initial de organizatori a fost dat peste In urma abandonului formatiei BC Star Scoala 97 Bucuresti.
        In aceste conditii la startul turneului s-au aliniat doar trei formatii: Phoenix Paneurogal, BC Temerarii Calarasi si CSS 1 Constanta. Calculele hartiei au fost respectate si principala favorita, Phoenix Paneurogal a mai bifat doua victorii logice. „Chiar daca am jucat ambele partide In aceeasi zi, nu am avut niciun fel de emotii. Am terminat prima faza a campionatului neinvinse, dar mai avem mult de munca pentru ca greu abia acum Incepe. In faza a II-a vom Intalni Constanta si, cel mai probabil Olimpia si Craiova. Nu ne vom opri aici, mergem mai departe, avem ca obiectiv turneu final si, evident o medalie”, a precizat antrenorul Mugurel Lepadatu.
        Iata rezultatele inregistrate de micutele baschetbaliste galatence: 88-22 cu BC Temerarii Calarasi (s-au evidentiat: Teodora Neagu, Mara Popescu, Sica Cuzic, Raluca Neculache, Andreea Coja, roxana Benea, Andreea Cretu, Bianca Nini, Diana Racuciu);103-26 cu CSS 1 Constanta (remarcate: Cuzic, Neagu, Neculache, Popescu, Coja, Benea, Nini, Cretu)

                              >> inapoi

     VIDEO
spatiu
Phoenix Galati COS IN ULTIMA SECUNDA!!
Phoenix Galati castiga finala campionatului National de Baschet - editia 2006 - cu un cos de 3 puncte marcat in ultima secunda din jumatatea proprie. Marcator Asil Yldirir
(sursa - youtube.com)
spatiu
STAGIUL DE PERFECTIONARE PENTRU ANTRENORI - la final -
Galatiul a gazduit, in perioada 5-7 februarie, primul stagiu de perfectionare a antrenorilor, din cele patru care vor fi organizate in diferite zone ale tarii.
(sursa - phoenixgalati.ro)
     FOTO
 
     Acasa |Prezentare | Antrenori | Echipe | Palmares | Proiecte | Inscrieri | Galerie | Contact