Sunday, 08 October 2017 08:35

Phoenix debuteazã pe teren propriu cu BC Mureș

Rate this item
(0 votes)
Phoenix debuteazã pe teren propriu cu BC Mureș Foto: Sportul Ilustrat

„Ne dorim o nouã victorie pentru suporterii noștri” 

Runda inauguralã din Liga Naționalã de Baschet Masculin se va încheia duminicã cu partida Phoenix Galați – BC Mureș Tg. Mureș, programatã în sala Polivalentã Dunãrea, de la ora 18.00.

Cele douã echipe promit un duel interesant în ciuda problemelor financiare cu care se confruntã. Mureșenii conduc cu 4-3 în duelurile directe. În sezonul 2016-2017 Phoenix și BC Mureș s-au întâlnit de cinci ori, gãlãțenii s-au impus pe teren propriu: 80-78 în sezonul regulat –tur și 94-91 în tur play-off 7-10 iar mureșenii au câștigat de trei ori: 94-77 și 91-75 în campionat și 85-75 în Final Eight Cupa României care s-a disputat în sala Transilvania din Sibiu. Echipa pregãtitã de Florin Nini și Bogdan Bãlãnicã a câștigat dubla manșã cu Dinamo București din prima fazã a Cupei României: 80-47 la Galați și 86-69 la București și s-a calificat pentru a doua oarã consecutiv în Final Eight. De partea cealaltã, mureșenii vin la Galați dornici sã rãzbune eliminarea din Cupã cu BCM U FC Argeș Pitești: 63-72 la Pitești și 73-72 la Tg. Mureș.

„Un meci dificil în fața unei echipe puternice a campionatului. Au jucãtori experimentați ,valoroși, iar noi trebuie sã facem un joc perfect pentru a putea câștiga.Dorim o nouã victorie pentru suporterii noștri și vom face tot ce depinde de noi sã realizãm acest lucru. E un meci în care trebuie sã fim uniți, sã jucãm agresiv și atent în apãrare și atu-ul nostru sã fie jocul colectiv”, a declarat antrenorul principal de la Phoenix, Florin Nini.

Partida de la Galați va fi condusã de arbitri: Alexandru Olaru, Marius Epure, Andrei Bãdilã iar comisar FRB a fost desemnat Mihai Caraion.

Read 1066 times

Mic Dejun Combo

Academia Phoenix

Phoenix TV

Facebook