Sunday, 05 November 2017 12:40

O victorie de suflet dedicată fetelor

Rate this item
(0 votes)

Phoenix a învins campioana de acum doi ani şi medaliata cu bronz din sezonul precedent

Baschet de calitate sâmbătă seara la sala Polivalentă Dunărea. Phoenix a primit vizita celor de la CSM CSU Oradea, o echipă titrată, campioană naţională în urmă cu doi ani şi medaliată cu bronz în precedenta ediţie a Ligii Naţionale. Cu un public frenetic în spate, Phoenix a jucat fenomenal de la început până la sfârşit şi a câştigat pe merit. Antrenorul Florin Nini a pregătit oarte bine tactic meciul, băieţii l-au ascultat şi totul a decurs ca la carte.

Juniorul Mihai Măciucă a deschis scorul cu un coş din afara semicercului, orădenii au replicat prompt şi au avut  avantaj după primele cinci minute: 11-15. Gugino, Rundles şi Hadzifezovic şi-au început recitalul şi Phoenix a terminat primul sfert cu plus 6: 24-18. Echipa gălăţeană a continuat să joace incredibil spre stupeacţia adversarilor şi diferenţa a crescut, scor 36-24 (min.14) după coşul de 2 puncte realizat de Pavlovic. Căpitanul oaspeţilor Mandache şi-a arătat experienţa şi valoarea şi şi-a ţinut echipa în meci după ce a scuturat plasa din afara semicercului de două ori consecutiv. Gălăţenii s-au dezlănţuit şi au intrat la vestiare în avantaj: 51-39. Cele două echipe au ieşit motivate de la cabine, în debutul sfertului trei consemnând şase triţe consecutive, câte trei de fiecare parte. Cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj s-a înregistrat în min.26 când căpitanul nostru Tony, a reuşit un coş de 3 puncte pentru 69-55. Ultimele 10 minute auost dramatice şi au fost trăite cu pulsul la maxim de întreaga asistenţă. Oaspeţii au început cu un ecart de 6-0 şi au continuat cursa de urmărire, apropiindu-se ameninţător, scor 84-80 (min.36). Măciucă nu a tremurat şi a transformat cele două aruncări libere de care a beneficiat cu trei minute înainte de final. Ambele echipe au beneficiat de libere, Mandache le-a irosit pe ambele cu 47 de secunde rămase de joc şi băieţii lui Florin Nini şi Bogdan Bălănică au obţinut o victorie uriaşă aclamată de cei peste 1200 spectatori în picioare.

„Este în primul rând o victorie de suflet pe care o dedicăm echipei de fete la care din motivele deja cunoscute a trebuit să renunţăm. Nu au fost momente uşoare, atmosfera a fost încordată, băieţii au fost foarte afectaţi dar s-au mobilizat, au ascultat ce le-am zis şi vreau să-i felicit, au demonstrat tărie de caracter şi am reuşit să învingem o echipă de top. Am demonstrat că în ciuda tuturor problemelor am rămas un grup unit care am avut în spate o sală plină pentru care trebuie să mergem mai departe”, a declarat cu lacrimi în ochi la final, antrenorul Florin Nini.

Rezultat final: Phoenix Galaţi - CSM CSU Oradea 89-86 (24-18, 27-21, 27-28, 11-19). Pentru echipa gălăţeană au evoluat:   Phillip Miller ( 8 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, o intercepţie), Cameron Rundles (25 p, 0, 5, 3), Tony Gugino (15 p, 6, 2, 2), Marko Pavlovic (6 p, 1, 1, 0), Mihai Măciucă (5 p, 6, 1, 0), Sead Hadzifezovic (26 p, 9, 0, 1), Marcel White (4 p, 3, 0, 0), Cătălin Petrişor - 4 pase decisive, o intercepţie, Dragoş Andrei (0 p, 2, 1, 1), David Stan, Tudor Sabău. După cinci etape, Phoenix ocupă locul 4 cu 9 puncte, la egalitate cu primele trei clasate: BCM U FC Argeş Piteşti, U BT Cluj Napoca şi SCM Timişoara.    

Read 1738 times

Mic Dejun Combo

Academia Phoenix

Phoenix TV

Facebook