Monday, 04 December 2017 09:05

Încã o victorie uriașã

Rate this item
(0 votes)

Bãieții lui Florin Nini s-au cocoțat pe podium

Cea de-a 7-a etapã a Ligii Naționale de baschet masculin s-a încheiat duminicã seara cu duelul dintre Phoenix Galați și BC CSU Sibiu programat în sala Polivalentã Dunãrea.

Înaintea fluierului de start, spectatorii au aruncat cu jucãrii pe teren în cadrul celei de-a 5-a ediții a Campaniei „O jucãrie, Un zâmbet”, toate fiind donate în pauzã copiilor nevoiași de la Fundația Familia.

Sibienii se impuseserã în cele patru dueluri precedente și porneau cel puțin pe hârtie ca favoriți. Din tabãra gãlãțeanã au absentat: Mãciucã, Petrișor și Melnic din cauza problemelor medicale. Încã odatã antrenorul Florin Nini și-a dovedit mãiestria și a folosit bagheta magicã cu folos. 5-ul de start a fost: Miller, Rundles, Gugino, Stan, White, sibienii au marcat primii dar Phoenix a preluat imediat inițiativa și a condus în permanențã, terminând primul sfert cu șase puncte avantaj, scor: 20-14. Oaspeții nu s-au pierdut cu firea, Lasser a fost de neoprit și și-a adus echipa în avantaj la jumãtatea sfertului doi, scor: 22-24. Andrei și White au scuturat plasa din afara semicercului, Rundles i-a dat replica lui Laser și la jumãtatea partidei, echipa gãlãțeanã a condus cu 32-31.

La reluare, Sead Hadzifezovic a marcat primul pentru 34-31 dar CSU a replicat cu douã reușite consecutive. Phoenix a apãsat pedala de accelerație și împinsã de la spate de un public fenomenal, și-a surprins adversara, desprinzându-se decisiv dupã un zdrobitor 22-11 înregistrat în cel de-al treilea sfert. CSU Sibiu, o echipã experimentatã a pornit cursa de urmãrire și același Laser a restabilit egalitatea în min.38. Finalul a fost incadescent, Rundles, Hadzifezovic și Gugino au dat dovadã de stãpânire de sine în momentele cheie, au marcat și au adus a cincea victorie sezonalã pentru echipa noastrã.

Rezultat final: Phoenix Galați - BC CSU Sibiu 67-62 (20-14, 12-17, 22-11, 13-20). Pentru echipa gãlãțeanã au evoluat: Miller (12 puncte, o recupare, 3 pase decisive, 2 intercepții), Rundles (20 p, 5, 8, 0), Gugino (6 p, 17, 1, 1), David Stan, White (6 p, 4, 0, 0), Hadzifezovic (16 p, 5, 0, 0), Pavlovic (4 p, 4, 0, 0), Andrei (3 p, 3, 0, 0), Sabãu.

Dupã șapte runde, Phoenix a urcat pe locul 3, cea mai bunã clasare din istorie, cu 12 puncte și va juca urmãtorul meci oficial la București cu Dinamo, pe 9 decembrie.   

Read 1303 times

Mic Dejun Combo

Academia Phoenix

Phoenix TV

Facebook